Lazzarini: İki milyon insan bir cehennem çukurunda yaşıyor

New York, 28 Mayıs (Hibya) – Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, Refah’ta son 3 hafta içinde 1 milyon insanın güvenlik arayışıyla kaçmak zorunda kaldığını açıkladı.

Lazzarini: İki milyon insan bir cehennem çukurunda yaşıyor
Yayınlama: 28.05.2024
4
A+
A-

UNRWA Genel Komiseri Lazzarini, Refah'ta son 3 hafta içinde 1 milyon insanın güvenlik arayışıyla kaçmak zorunda kaldığını açıkladı.

BM'nin Gazze'deki ana ofislerinin bulunduğu Tal Al Sultan'da ağır bombardıman gece boyunca devam ettiğini ifade eden Lazzarini, “Personelimizin çoğu işe gelemedi. Eşyalarını toplayıp taşınıyorlar. Son üç hafta içinde güney Gazze'de insani yardım taşıyan sadece 200 kamyon alındı. İhtiyaçlar ise muazzam şekilde artmaya devam ediyor. Gelen yakıt, insani yardım operasyonunu desteklemek için kesinlikle yeterli değil. UNRWA'nın tıbbi malzeme ve temel ilaçları tükeniyor. Çok az elektrik var ve telekomünikasyon ağı kesintiye uğradığından internet erişimi düzensiz.” açıklamasını yaptı.

Lazzarini, insanların güvenlik arayışında çaresiz olduğuna dikkat çekerek “İki milyon insan bir cehennem çukurunda yaşıyor. Bu, dünyanın gözü önünde” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.