Lazzarini: Gazze’de yaklaşık 200 UNRWA ekip üyesi öldürüldü

New York, 27 Temmuz (Hibya) – Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, Gazze’deki savaşın bağlangıcından bu yana UNRWA ekibinden yaklaşık 200 üyenin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Lazzarini: Gazze’de yaklaşık 200 UNRWA ekip üyesi öldürüldü
Yayınlama: 27.07.2024
0
A+
A-

UNRWA Genel Komiseri Lazzarini, Gazze'de UNRWA'da öğretmen olarak görev yapan Ibtihal'in dört aylık bebeğiyle birlikte, güvende olacağını düşündüğü bir yerde geçen hafta öldürüldüğünü duyurdu.

Gazze'deki savaşın yaklaşık 10 ay önce başladığı zaman kimsenin bu korkunç dönüm noktasına ulaşılacağını düşünmediğini belirten Lazzarini “UNRWA ekibinin yaklaşık 200 üyesi Gazze'de öldürüldü. Bunlar sayı değil, meslektaşlarımız ve arkadaşlarımız. Öğretmenler, doktorlar, hemşireler, mühendisler, destek personeli ve teknisyenler, hayatlarını toplumu desteklemekle geçirdiler. Birçoğu aileleriyle birlikte öldürüldü, diğerleri görev başındaydı.” açıklamasını yaptı.

BM Genel Sekreteri'nin bu ölümlerin her biri için tam hesap verme çağrısına katıldığını ifade eden Lazzarini, “Bunu aile üyelerine ve arkadaşlarına; meslektaşlarına ve daha geniş insani yardım topluluğuna borçluyuz.” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.