Lazzarini: Gazze’de, Ağustos ayında 1 milyondan fazla insan gıda yardımı alamadı

New York, 2 Ekim (Hibya) – Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, Gazze’deki yardımlar konusunda açıklama yaptı.

Lazzarini: Gazze’de, Ağustos ayında 1 milyondan fazla insan gıda yardımı alamadı
Yayınlama: 02.10.2024
2
A+
A-

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, Gazze'de Ağustos ayında 1 milyondan fazla insanın gıda yardımı alamadığını açıkladı.

Eylül ayında bu sayının 1.4 milyondan fazlasına yükseldiğini belirten Lazzarini, “Açlık, Gazze'de tekrar tekrar yayılıyor. Bu tamamen insan kaynaklı. Neredeyse yüzde 70 oranında tarım arazisi yok oldu. Bütün bir nüfus, yalnızca insani yardıma bağımlı hale getirildi” dedi.

Genel Komiser Lazzarini, hava koşullarının kötüleşmesiyle, yetersiz insani malzeme eksikliğinin daha fazla acıya yol açacağını vurgulayarak şunları söyledi:

“İleriye dönük yol, siyasi irade ve liderlik aracılığıyla tüm rehinelerin serbest bırakılması, ek geçiş noktalarının açılması, insani yardımların güvenli ve sınırsız şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaşabilmesi için erişimin sağlanması gerekmektedir.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.