Laos Başbakanı Siphandone, Wang Yi ile bir araya geldi

Laos Başbakanı Sonexay Siphandone, bugün başkent Vientiane’de Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi Siyasi Bürosu Üyesi ve Dışişleri Bakanı Wang Yi ile bir araya geldi.

Laos Başbakanı Siphandone, Wang Yi ile bir araya geldi
Yayınlama: 25.07.2024
0
A+
A-

Laos Başbakanı Sonexay Siphandone, bugün başkent Vientiane’de Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi Siyasi Bürosu Üyesi ve Dışişleri Bakanı Wang Yi ile bir araya geldi.

Wang Yi’den Çin Başbakanı Li Qiang’a selamlarını iletmesini isteyen Sonexay Siphandone, ÇKP 20. Merkez Komitesi 3. Genel Kurulu Toplantısı’nın başarıyla tamamlanmasını tebrik etti. Siphandone, toplantının Laos’un reformu ve dışa açılmayı hızlandırması ve sosyalizm davasını yürütmesi için büyük bir teşvik gücü oluşturduğunu belirtti. Siphandone, Laos’un Çin’in başarılı deneyimlerinden örnek alarak devletin 10. Beş Yıllık Kalkınma Planı’nı hazırlama ve kendi gücüne dayanarak gelişme yeteneğini güçlendirme temennisini dile getirdi.

Siphandone, bu yılın Laos ile Çin arasındaki kapsamlı ve stratejik işbirliği ve ortaklık ilişkisinin kurulmasının 15. yıldönümü olduğunu hatırlattı. İki parti ve iki devletin üst düzey yetkililerinin stratejik liderliğinde ikili ilişkilerin yüksek standartlı, yüksek seviyeli ve yüksek nitelikli yönde sürekli geliştiğine işaret eden Siphandone, iki devletin liderlerinin vardıkları önemli anlaşmalar temelinde Çin’le eşgüdümü güçlendirerek kader birliği inşası için yeni hareket planını ilerletmeye ve pragmatik işbirliğini her boyutta genişletmeye hazır olduklarını kaydetti.

Wang Yi, kader birliği içinde olan Çin ile Laos arasındaki dostluğun eski nesil devrimciler tarafından oluşturulduğu ve savaş ve uluslararası değişimlerin sınavlarından geçtiği için sağlam bir siyasi temele, güçlü iç desteğe ve sağlam halk iradesine sahip olduğunu vurguladı. İki tarafın dostluğu geliştirerek kader birliği inşasını hızlandırması, birbirini yüksek standartlı uyumlaştırma, yüksek nitelikli eşgüdüm ve yüksek seviyeli koordinasyon çalışmalarını gerçekleştirmesi gerektiğini dile getiren Wang, böylece ikili ilişkilerin komşu ülkeler arasındaki kader birliği inşasında örnek olmaya devam edeceğine işaret etti.

Wang, ÇKP 20. Merkez Komitesi 3. Genel Kurulu Toplantısı’nın metre taşı önemini ve açıklanan ilgili tedbirleri anlattı. Wang, ÇKP Merkez Komitesi Genel Sekreteri Xi Jinping’in liderliğinde partinin yeni çağda kazanılan başarıların gözden geçirilerek reformların daha kapsamlı bir şekilde derinleştirilmesi ve Çin tarzı modernleşme sürecinin hızlandırılması için sistemli düzenleme yaptığını belirtti.

Wang, bunun güçlü devlet inşası ve ulusun şahlanışı için itici güç ve sistem açısından sağlam garanti sağladığına dikkat çekti. Wang, Laos ile birlikte devlet yönetimi konusundaki deneyimler paylaşarak ülkelerinin modernleşme sürecini hızlandırmaya ve 21. yüzylda dünyanın sosyalist davasını yeniden canlandırmaya hazır olduklarını söyledi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.