Kuzey Suriye’deki Yüksek Seçim Komisyonu yerel seçimleri Ağustos ayına erteledi

Stockholm, 6 Haziran (Hibya) – Kuzey Suriye’deki Yüksek Seçim Komisyonu, bazı siyasi partilerin talebi üzerine yerel seçimleri Ağustos ayına erteledi.

Kuzey Suriye’deki Yüksek Seçim Komisyonu yerel seçimleri Ağustos ayına erteledi
Yayınlama: 06.06.2024
1
A+
A-

ANHA haber ajansının haberine göre Suriye'nin kuzeyindeki Yüksek Seçim Komisyonu bu ayın on birinde yapılması planlanan seçimlerin tarihini erteleme kararı aldı.

Bu erteleme kararı, seçimlere katılan siyasi parti ve ittifakların resmi mektuplarla Kuzey ve Doğu Suriye Yüksek Seçim Komisyonu'ndan seçimleri resmi olarak başka bir tarihe ertelemesini talep etmeleri üzerine alındı.

Seçimlerin ertelenmesini talep eden siyasi parti ve ittifaklar erteleme başvurularını, propaganda süresinin kısıtlı olması ve Kuzey Suriye'deki seçim sürecinin ilerleyişini izlemek üzere uluslararası örgütlere başvurmak için yeterli bir sürenin sağlanmasına gerekçelendirdiler.

Seçimlerin ertelenmesini isteyen parti ve ittifakların arasında Suriye Demokratik Konseyi, Özgürlük için Halklar ve Kadınlar İttifakı, Daha İyi Hizmet için Birlik ve Suriye'deki Kürt Demokratik Birlik Partisi bulunuyor.
 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.