Küresel satışlar azalırken Avrupa hisseleri yükselişle kapandı

İstanbul, 26 Temmuz (Hibya) – Avrupa piyasaları, küresel hisse senedi satışlarının azalması ve yatırımcıların ABD enflasyon verilerine tepki vermesiyle Cuma gününü yükselişle kapattı.

Küresel satışlar azalırken Avrupa hisseleri yükselişle kapandı
Yayınlama: 26.07.2024
4
A+
A-

Pan-Avrupa Stoxx 600 Londra saatiyle yüzde 0,9 artışla kapanırken, neredeyse tüm sektörler ve büyük borsalar küresel olarak pozitif bölgede işlem gördü.

İnşaat ve malzeme ile ev eşyası hisseleri sırasıyla yüzde 1,8 ve yüzde 1,7 artışla kazançlara öncülük etti. Seyahat ve eğlence hisseleri de yüzde 1,6 artış gösterdi. Otomobiller, Alman Mercedes Benz'in yıllık kar marjı tahminini daralttığını açıklamasının ardından günün erken saatlerindeki kayıplarını telafi etti.

İngiliz bankası NatWest, vergi öncesi faaliyet kârının yılın ilk yarısında beklenenden daha az düştüğünü bildirmesinin ardından öğleden sonraki işlemlerde yüzde 7,2 yükseldi. Londra'da işlem gören hisse senedi yüzde 7 artışla kapandı.

Avrupa hisse senetleri, teknoloji hisselerindeki keskin düşüşün etkisiyle son iki seansı düşüşle kapattı. Stoxx kayıpları, bölgesel endeksin Ekim ayından bu yana en kötü performansını kaydettiği geçen haftaya göre azaldı.

ABD'nin Haziran ayı kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi beklendiği gibi bir önceki aya göre yüzde 0,1 ve bir yıl öncesine göre yıllık yüzde 2,5 artış gösterdi. Veriler önümüzdeki hafta yapılacak Federal Rezerv toplantısı öncesinde geldi. ABD hisse senetleri Cuma günü yükseldi ve Dow Jones Endüstriyel Ortalaması yüzde 1,6 arttı.

Asya-Pasifik piyasaları, Tokyo'nun manşet enflasyonunun Mayıs ayındaki yüzde 2,3'ten Temmuz ayında yüzde 2,2'ye hafifçe yavaşlamasıyla Cuma günü büyük ölçüde toparlandı.
 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.