KÜRESEL PİYASALAR – Jeopolitik risklerin tartıldığı Avrupa’da yüksek açılış bekleniyor

İstanbul, 27 Ağustos (Hibya) – Yatırımcılar jeopolitik riskleri değerlendirirken, Avrupa piyasalarının Salı günü yükselişle açılması bekleniyor. Ulusal banka tatili nedeniyle, Pazartesi günü kapalı olan Birleşik Krallık piyasaları da yeniden açılacak.

KÜRESEL PİYASALAR – Jeopolitik risklerin tartıldığı Avrupa’da yüksek açılış bekleniyor
Yayınlama: 27.08.2024
1
A+
A-

İngiltere'de FTSE 100'ün yaklaşık 44 puan artışla 8.364'e, Almanya'da DAX'ın 23 puan artışla 18.646'ya, Fransa'da CAC 40'ın 7 puan artışla 7.601'e ve İtalya'da FTSE MIB'nin 22 puan artışla 33.734'e yükselerek açılmaları bekleniyor.

Yatırımcılar, İsrail ve Hizbullah'ın hafta sonu gerçekleştirdiği saldırıların ardından jeopolitik riskleri tartmaya devam ederek Orta Doğu'da daha geniş çaplı bir çatışmaya dair korkuları artırdı.

Bu belirsizlik Pazartesi günü petrol fiyatlarının yükselmesine neden oldu. Salı günü, Brent ham petrol vadeli işlemlerinin yüzde 0,11 artışla varil başına 81,52 dolara yükselmesi ve ABD Batı Teksas Intermediate ham petrolünün yüzde 0,03 düşüşle Londra saatiyle 07:24'te varil başına 77,4 dolara gerilemesiyle fiyatlar çok az değişti.

Avrupa'da ise Almanya'nın ikinci çeyrek gayrisafi yurtiçi hasılası açıklanacak ve Macaristan Merkez Bankası son faiz kararını açıklayacak.

Asya-Pasifik piyasaları, yatırımcıların Çin'den gelen sanayi kâr verilerini değerlendirmeleri ve Wall Street endekslerindeki düşüşün yaygın olarak takip edilmesiyle Salı günü genel olarak geriledi.

ABD'de Pazartesi günü S&P 500 ve Nasdaq Composite teknoloji hisselerinin düşüşüyle gerilerken, Dow Jones Industrial Average yeni bir rekor kırdı. ABD vadeli işlemleri Salı günü erken saatlerde karışık seyretti.
 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.