KÜRESEL PİYASALAR – Fed’in faiz kararı beklenirken Asya-Pasifik piyasaları karışık açıldı

İstanbul, 18 Eylül (Hibya) – Asya-Pasifik piyasaları, S&P 500 ve Dow Jones Industrial Average’ın yeni zirvelere ulaştığı Wall Street’teki kazançların ardından Çarşamba günü karışık işlem görüyor.

KÜRESEL PİYASALAR – Fed’in faiz kararı beklenirken Asya-Pasifik piyasaları karışık açıldı
Yayınlama: 18.09.2024
2
A+
A-

Yatırımcılar Çarşamba günü açıklanacak olan ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararını bekliyor ve Japonya'dan gelecek ekonomik verileri değerlendiriyor. Endonezya Merkez Bankası'nın faiz kararı da günün ilerleyen saatlerinde açıklanacak.

Avustralya'nın S&P/ASX 200 endeksi hafifçe düşerek Salı günü rekor seviyeye ulaşmasını sağlayan dört günlük kazanç serisini sonlandırdı.

Japonya'nın Nikkei 225 endeksi yüzde 0,74 yükselirken, geniş tabanlı Topix yüzde 0,48 artış gösterdi. Çin Anakarası'nın CSI 300 endeksi Ocak 2019 Cuma günü en düşük seviyesinden kapandıktan sonra neredeyse yatay seyretti. Tayvan Ağırlıklı Endeks yüzde 0,35 düştü.

Güney Kore ve Hong Kong piyasaları bugün kapalıyken, Çin anakarasındaki piyasalar ülke çapındaki üç günlük tatilin ardından ticarete devam edecek.

ABD'de gece boyunca, S&P 500 seansın en yüksek seviyesinin altında kapanmadan önce gün içi rekorunu kırdı, ancak yine de günü 5,634.58 ile biraz daha yüksek kapattı. Dow Jones Endüstriyel Ortalaması, seans sırasında yeni bir rekora dokunmasının ardından yüzde 0,04 düşerek 41.606,18'den kapandı.

Nasdaq Composite yüzde 0,2 artışla 17.628,06'ya yükseldi. Wall Street, Reuters anketinin yüzde 0,2'lik düşüş tahminine kıyasla Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 0,1 artan son perakende satışları değerlendirdi.
 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.