KÜRESEL PİYASALAR-ECB’nin olası faiz indirimi öncesinde Avrupa’da yüksek açılış bekleniyor

İstanbul, 12 Eylül (Hibya) – Avrupa piyasalarındaki yatırımcılar, Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) son para politikası kararını beklerken, Avrupa hisse senetlerinin Perşembe günü açılışta yükselmesi bekleniyor.

KÜRESEL PİYASALAR-ECB’nin olası faiz indirimi öncesinde Avrupa’da yüksek açılış bekleniyor
Yayınlama: 12.09.2024
2
A+
A-

Analistlere göre, FTSE endeksi 76 puan artışla 8.267'den, DAX endeksi 159 puan artışla 18.482'den, CAC 40 endeksi 64 puan artışla 7.460'dan ve FTSE MIB endeksi 257 puan artışla 33.472'den açılacak.

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) Perşembe günü faiz oranlarını 25 baz puan daha düşürmesi bekleniyor. Bu, Eylül ayındaki indirim potansiyelini “geniş açık” olarak tanımladığı Haziran ayından bu yana ilk indirim olacak.

ECB'nin blok genelinde her türlü kredi ve ipoteğin fiyatlandırılmasına yardımcı olan temel faiz oranı, yıllarca süren agresif artışların ardından şu anda yüzde 3,75 seviyesinde bulunuyor.

ECB'nin toplantısı, ABD Merkez Bankası'nın 17-18 Eylül'de yapacağı ve kendi faiz indirim döngüsünü başlatmasının beklendiği toplantıdan sadece birkaç gün önce gerçekleşecek.

Avrupalı yatırımcılar ayrıca ABD'den gelen ve Ağustos ayında tüketici fiyatlarında yüzde 0,2'lik bir artışı yansıtan ve yıllık enflasyon oranını Şubat 2021'den bu yana en düşük seviyesi olan yüzde 2,5'e indiren son tüketici fiyat endeksi raporunu da sindiriyor.

Avrupa'da Perşembe günü başka önemli bir bilanço veya veri açıklaması yok.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.