KÜRESEL PİYASALAR – Avrupa piyasaları yükselişle açılmaya hazırlanıyor

İstanbul, 28 Ağustos (Hibya) – Yatırımcılar küresel hisse senetlerinin görünümüne ilişkin ipuçları için yeni kazançlara ve ekonomik verilere odaklanırken, Avrupa piyasalarının Çarşamba günü yüksek açılması bekleniyor.

KÜRESEL PİYASALAR – Avrupa piyasaları yükselişle açılmaya hazırlanıyor
Yayınlama: 28.08.2024
1
A+
A-

Birleşik Krallık FTSE 100 en son 21 puan artışla 8.375'ten açılırken, Alman DAX 17 puan artışla 18.717'ye ve Fransız CAC 15 puan artışla 7.587'ye yükseldi. İtalya'nın FTSE MIB'si 87 puan artışla 33.969'a yükseldi.

Diğer taraftan, bakır fiyatları Salı günü yenilenen talep ve Eylül ayında Federal Rezerv'in faiz indirimine gideceği yönündeki iyimserlikle neredeyse altı haftanın en yüksek seviyesine ulaştı.

Çarşamba günü Almanya ve Fransa'dan son tüketici güveni rakamları açıklanacak. Avrupa'da Lego, Prudential, Novonesis ve Brunello Cucinelli'nin yanı sıra ABD'de Nvidia dahil olmak üzere birçok büyük şirketler bilonça açıklayacak.

Yapay zekanın ağır topu Nvidia'nın sonuçları, teknoloji ve yapay zeka ticaretinin uzun ömürlülüğü ve bu yıl patlama yaşayan sektörü nelerin beklediği hakkında ipuçları verebilir.

ABD hisse senedi vadeli işlemleri, Wall Street'in Salı günü kazançlı bir gün geçirmesinin ardından Çarşamba günü erken saatlerde hafif düşüş yaşadı ve tüm gözler Nvidia'ya çevrildi.

Asya-Pasifik piyasaları, yatırımcıların Avustralya'da beklenenden yüksek çıkan Temmuz ayı enflasyon rakamlarını değerlendirmesiyle geriledi.
 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.