KÜRESEL PİYASALAR – Avrupa piyasaları küresel gelişmelerin etkisiyle yükseliyor

İstanbul, 28 Ağustos (Hibya) – Yatırımcıların küresel hisse senedi görünümüne ilişkin ipuçları için yeni kazançlara ve ekonomik verilere odaklanmasının da etkisiyle, Avrupa piyasaları Çarşamba günü yükseliyor.

KÜRESEL PİYASALAR – Avrupa piyasaları küresel gelişmelerin etkisiyle yükseliyor
Yayınlama: 28.08.2024
1
A+
A-

Pan-Avrupa Stoxx 600 yüzde 0,45 yükselirken, çoğu büyük bölgesel borsa ve sektör hisseleri artıda işlem gördü. Madencilik hisseleri yüzde 0,87 gerilerken, kimya sektörü hisseleri yüzde 1,02 ve sigortacılık hisseleri yüzde 1,01 yükseldi.

İngiliz sigortacı Prudential'ın hisseleri, Çarşamba günü açıkladığı bilançosunda, yılın ilk yarısında faaliyet kârının yüzde 9,0 arttığının görülmesinin ardından yükseldi. Bilanço açıklayan bir diğer şirket, özel oyuncak üreticisi Lego'nun ilk yarı gelirlerinin de yüzde 13 yükseldiği görüldü.

Diğer taraftan, bakır fiyatları Salı günü, yenilenen talep ve Eylül ayında Federal Rezerv'in faiz indirimine ilişkin iyimserlikle neredeyse altı haftanın en yüksek düzeyine ulaştı. Çarşamba günü Avrupa'da, Fransız istatistik ofisinden gelen veriler, ülke ekonomisine ilişkin hane halkı güveninin Ağustos ayında biraz arttığını gösterdi.

ABD'de ise tüm gözler Nvidia'nın Çarşamba günü açıklayacağı bilançosunda olacak. Yapay zekanın ağır topundan gelen sonuçlar, teknoloji ve yapay zeka ticaretinin uzun ömürlülüğü ve bu yıl patlama yaşayan sektörün önünde neler olabileceğine ilişkin ipuçları sağlayabileceğine dikkat çekiliyor.

ABD hisse senedi vadeli işlemleri, Wall Street'in Salı günü kazançlı bir gün geçirmesinin ardından Çarşamba günü erken saatlerde hafif düştü ve tüm gözler Nvidia'ya çevrildi. Asya-Pasifik piyasaları, yatırımcıların Avustralya'da beklenenden yüksek çıkan Temmuz ayı enflasyon rakamlarını değerlendirmesiyle geriledi.

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.