Küresel çip hisseleri istikrar kazanırken Avrupa piyasaları pozitif açılışa yöneldi

İstanbul, 26 Haziran (Hibya) – Avrupa hisse senetlerinin Çarşamba günü, bir önceki işlem seansındaki olumsuz havayı tersine çevirerek daha yüksek açılması bekleniyor.

Küresel çip hisseleri istikrar kazanırken Avrupa piyasaları pozitif açılışa yöneldi
Yayınlama: 26.06.2024
9
A+
A-

Analistlerin beklentilerine göre; İngiltere'nin FTSE endeksi 8,0 puan artışla 8.256'dan, Almanya'nın DAX endeksi 70 puan artışla 18.226'dan, Fransa'nın CAC 40 endeksi 40 puan artışla 7.692'den ve İtalya'nın FTSE MIB endeksi 75 puan artışla 33.980'den açılacak.

Avrupa piyasaları için beklenen olumlu açılış, teknoloji odaklı satışlar nedeniyle hem bölgesel hem de küresel olarak dalgalanma yaşanan bir dönemin ardından geldi. Ancak, çip üreticisi dev Nvidia'nın toparlanmasıyla ortaya çıkan sektörün istikrarı, piyasanın dayanıklılığı konusunda yatırımcılara güven verebilir.

ABD hisse senedi vadeli işlemleri, S&P 500'ün haftaya sert bir başlangıç yaptıktan sonra toparlanmasının ardından Salı akşamı yatay çizgiye yakın seyretti. Aynı zamanda, Asya-Pasifik piyasaları, Avustralya'nın enflasyon oranının üst üste üçüncü ayda da yükselmesi ve yarı iletken ve ilgili hisse senetlerinin sıçramasıyla gece boyunca karışık seyretti.

Wall Street Cuma günü açıklanacak olan yeni ABD enflasyon verilerine, özellikle de ABD Merkez Bankası'nın tercih ettiği enflasyon göstergesi olan Mayıs ayı kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksine odaklanacak. Bu önemli veri noktası muhtemelen izleyicilerimizin mevcut piyasa trendlerine olan ilgisini çekmesi bekleniyor.

Çarşamba günü Avrupa'da açıklanacak veriler arasında Almanya'nın Temmuz ayı GFK tüketici anketi ve Haziran ayı Avrupa tüketici güveni verileri yer alıyor. Kazançlar Mulberry'den gelecek.
 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.