Kuleba: Ukrayna Parlamentosu bugün Roma Statüsü’nü onayladı

Kiev, 21 Ağustos (Hibya) – Ukrayna Dışişleri Bakanı Dymtro Kuleba, Ukrayna Parlamentosu’nun Roma Tüzüğü’nü onayladığını ve Ukrayna’nın, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin (UCM) 125. üyesi olduğunu açıkladı.

Kuleba: Ukrayna Parlamentosu bugün Roma Statüsü’nü onayladı
Yayınlama: 21.08.2024
2
A+
A-

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, Ukrayna Parlamentosu'nun Roma Tüzüğü'nü onayladığını ve Ukrayna'nın, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin (UCM) 125. üyesi olduğunu duyurdu.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski liderliğinde, Dışişleri Bakanlığı ve diğer kurumların yıllardır sürdürdüğü sistemsel çalışmalar ve Ukraynalı parlamenterlerin iradesi sayesinde UCM üyesi olunduğunu aktaran Kuleba, “Ukrayna bu adımı atarak uluslararası adaleti güçlendirme konusundaki sarsılmaz bağlılığını gösteriyor. Ukrayna, Rus saldırganlığı sırasında işlenen tüm Rus vahşetlerinin kapsamlı bir şekilde hesap verebilirliğini sağlamak için ICC ile etkili bir şekilde çalıştı. Bu çalışma şimdi daha da etkili olacak.” şeklinde açıklama yaptı.

Ayrıca Kuleba, Roma Tüzüğü'nün onaylanmasıyla Ukrayna'nın AB'ye katılma yolunda önemli bir adım daha attığını vurguladı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.