Kuleba: Geçmişin öğrenilmemiş dersleri kötülüğü geri getirir

Kiev, 23 Ağustos (Hibya) – Ukrayna Dışişleri Bakanı Dymtro Kuleba, Stalinizm ve Nazizm Kurbanlarını Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kuleba: Geçmişin öğrenilmemiş dersleri kötülüğü geri getirir
Yayınlama: 23.08.2024
0
A+
A-

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, Ukrayna’nın Stalinizm ve Nazizm Kurbanlarını Anma Günü'nü anan diğer Avrupa ülkelerine katıldığını belirterek, “1939'da bugün, iki müttefik II. Dünya Savaşı'nın yolunu açan Molotov-Ribbentrop Paktı'nı imzaladı. Putin'in Rusya'sı, propagandasını ve tarihi mitlerini baltalayan bu rahatsız edici gerçeği gizlemek için çok çalışıyor.” dedi.

Hitler'in Reich'ı ve Stalin'in Sovyetler Birliği'nin ikiz totaliter rejimlerinin yirminci yüzyılda tarifsiz vahşetler işlediğini söyleyen Kuleba, şunları ifade etti:

“Tek fark, Üçüncü Reich'ın yenilmiş olması ve suçlarının kınanmış olması, Sovyet suçlarının ise asla uygun şekilde kovuşturulmamış olmasıdır. Bu özellikle Rusya'da belirgindir, burada Stalinizm kültü Rusya'nın mevcut faşist ideolojisi ve Ukrayna'ya karşı saldırganlığıyla el ele gider. Geçmişin öğrenilmemiş dersleri kötülüğü geri getirir.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.