Kuleba: Bugün Ukrayna, Moldova ve Avrupa Birliği için büyük bir gün

Kiev, 21 Haziran (Hibya) – Ukrayna Dışişleri Bakanı Dymtro Kuleba, bugünün Ukrayna, Moldova ve Avrupa Birliği (AB) için büyük bir gün olduğunu ve 27 AB üye ülkesinin tamamının müzakere çerçevelerini onayladığını ifade etti.

Kuleba: Bugün Ukrayna, Moldova ve Avrupa Birliği için büyük bir gün
Yayınlama: 21.06.2024
3
A+
A-

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, bugünün Ukrayna, Moldova ve Avrupa Birliği için büyük bir gün olduğunu belirterek “27 AB üye ülkesinin tamamı müzakere çerçevelerini onayladı ve pratik AB katılım görüşmelerinin önümüzdeki hafta başlaması planlanıyor. Bu tarihi adım için Avrupa Konseyi ve Belçika'nın AB Konseyi Dönem Başkanlığı'na teşekkür ediyoruz.” dedi.

Ukrayna'nın bugüne kadar olan yolunun kolay olmadığını, bir devrim ve bir savaş yaşandığına dikkat çeken Kuleba, “Ancak, Ukrayna halkının cesareti sayesinde, tarihi yolculuğumuzu hiçbir şeyin engellemesine izin vermedik. Ukrayna, hareket halinde bir ulus. Avrupa hayalini gerçekleştirmekten ve tarihin çarklarını döndürmekten hiçbir şey onu alıkoyamaz.” ifadelerine yer verdi.

Kuleba, Ukrayna'nın, AB üyeliği başvurusundan müzakerelere başlama aşamasına sadece iki yıldan biraz daha uzun bir sürede geçerek tarih boyunca en hızlı ilerleyen aday oldu oldunun altını çizdi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.