Konya’da “Özgürlük Tufanı Zaferine Kadar Gazze Mitingi” düzenlendi

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu öncülüğünde İsrail ordusunun Gazze’deki soykırımına ve insanlık dışı muamelelerine dikkat çekmek için “Özgürlük Tufanı Zaferine Kadar Gazze Mitingi” düzenlendi.

Konya’da “Özgürlük Tufanı Zaferine Kadar Gazze Mitingi” düzenlendi
Yayınlama: 03.08.2024
2
A+
A-

İsrail’in Gazze’deki soykırımına ve muamelelerine dikkat çekmek için Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu öncülüğünde Konya’da “Özgürlük Tufanı Zaferine Kadar Gazze Mitingi” gerçekleştirildi.

Konyalılar, Mevlana Meydanı’nda ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla mitingte bir araya geldi.

Mevlana Meydanı’nda ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla bir araya gelen on binlerce Konyalının katılımıyla büyük bir coşkuya sahne olan program, Hafız Mehmet Ali Eroğlu’nun Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, meydanı dolduran on binlerce Konyalıya seslenerek İsrail’in suikastiyla şehadete eren İsmail Heniyye’ye Allah’tan rahmet diledi.

Filistin’in yiğit evladı, büyük komutan Heniyye’nin, örnek bir hayat yaşayarak Rabbine kavuştuğunu belirten Başkan Altay, şunları söyledi:

“Şehit olmadan önce de dünya Müslümanlarını bugün meydanlarda buluşturmayı başardı. Dün ben de sizleri temsilen Katar’ın başkenti Doha’da Şehit İsmail Heniyye cenaze namazına katıldım. Allah onun da Gazze’deki tüm şehitlerin de şehadetini kabul etsin. Bize düşen onun mirasına sahip çıkmaktır. Konya olarak her zaman onun davasına sahip çıkacağımızı ve en kısa sürede alacağımız kararla ismini Konya’da sonsuza kadar yaşatacağımızı belirtmek istiyorum.”

Programa İsmail Heniyye’nin oğlu Abdüsselam Heniyye de telefonla canlı bağlantı yaparak babasının davasını anlattı. Program esnasında şehit İsmail Heniyye, Filistin ve Kudüs konulu belgeseller ve videolar izletildi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.