Konya Büyükşehir Belediyesi’nden bisiklet sürme etkinliği

Konya Büyükşehir Belediyesi, 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü dolayısıyla sivil toplum kuruluşları ve bisiklet dernekleri ile birlikte bisiklet sürme etkinliği gerçekleştirdi.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nden bisiklet sürme etkinliği
Yayınlama: 04.06.2024
0
A+
A-

Konya Büyükşehir Belediyesi, Dünya Bisiklet Günü kapsamında sivil toplum kuruluşları ve bisiklet dernekleriyle birlikte bisiklet sürme etkinliği yaptı.

Karatay Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi’nde tedavi gören öğrencilerin de katıldığı etkinlik, Meram Tavus Baba Türbesi yanında bulunan açık otoparktan başlayıp Türkiye’nin ilk Olimpik Veledromu’nda sona erdi. Daha sonra Konya Olimpik Veledromu’nda Yıldız Gençler Bisiklet Yarışları gerçekleştirildi. 

Etkinlik sonunda Konya Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Dünya Çevre Haftası kapsamında şehir genelindeki okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselere yönelik düzenlediği “İklim Değişikliği ve Sıfır Atık” konulu yarışmalarda ve Yıldız Gençler Bisiklet Yarışları’nda dereceye giren öğrencilere ve sporculara ödülleri verildi. 

Ödül töreninde konuşan Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, “Bisiklet şehri Konya’mızda güzel bir farkındalığa imza attık. 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü’nün çok daha güzel yarınlarımız adına hayırlara vesile olmasını diliyorum. Yarışmada dereceye giren tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Bu yarışmaya katılan herkes kazanmıştır. Çünkü doğayı korumak adına atılan her adım, her fikir, her proje hiç kuşkusuz çok değerlidir” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.