Konya Büyükşehir Belediyesi Bilim Tırı, 31 ilçede 17 bin öğrenciye ulaştı

Konya Büyükşehir Belediyesi Konya Bilim Merkezi bünyesinde hizmet veren Bilim Tırı, Temmuz ve Ağustos aylarında 31 ilçede 17 bin öğrenciye ulaştı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Bilim Tırı, 31 ilçede 17 bin öğrenciye ulaştı
Yayınlama: 14.08.2024
1
A+
A-

Konya Büyükşehir Belediyesi Konya Bilim Merkezi bünyesinde hizmet veren Bilim Tırı, Temmuz ve Ağustos aylarında 31 ilçede 17 bin öğrenciye ulaşarak anatomik modellerle vücudumuz, robotlar ile robotik kodlama, gezegenler ile evrenimiz, dinazor t-rex, vandegraf jeneratörü, denge kuşu, hiperbolik delik, el bataryası, sterling, motor, desibel ölçer, hanoi kuleleri ile fizik kuralları, zeka oyunları, el-göz-beyin koordinasyonu ve VR gözlükten oluşan çeşitli bilim alanlarında bilgi sahibi olmalarını sağladı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Bilim Tırı, 31 ilçede 17 bin öğrenciye ulaştı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Bilim Tırı projesi hakkında “Yaz döneminde öğrencilerimizde bilim ve teknoloji farkındalığı için çalışan Bilim Tırımız, Temmuz ve Ağustos aylarında 31 ilçemizde hizmet veren Kur’an kurslarımız başta olmak üzere yaz spor etkinlikleri, ASTROFEST ve günübirlik kamplara giderek yaklaşık 17 bin öğrenciyle buluştu. Evlatlarımızın bilime ve teknolojiye olan heyecanlarını görmek bizleri son derece mutlu ediyor” dedi.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.