Konutlarda kullanılan doğalgaza yüzde 38 zam

Konutlarda kullanılan doğalgaza 1 Ağustos’tan itibaren geçerli olmak üzere yüzde 38 zam yapıldı.

Konutlarda kullanılan doğalgaza yüzde 38 zam
Yayınlama: 31.07.2024
2
A+
A-

Boru Hatları İle Petrol Taşıma A.Ş. Genel Müdürlüğü (BOTAŞ) konutlarda kullanılan doğalgaza yüzde 38 zam yapıldığını duyurdu.

BOTAŞ'ın yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Kuruluşumuzun doğal gaz toptan satış fiyatları; piyasa koşulları, piyasa fiyat istikrarı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun tarife ile ilgili kararları ve maliyet unsuru olan alım – işletme giderlerindeki değişim dikkate alınarak mümkün olan en makul seviyede belirlenmekte ve tüketicilere sunulmaktadır.

Bu kapsamda, Kuruluşumuz tarafından 01 Ağustos 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yıllık doğal gaz tüketimi 300 bin Sm3 ve altında olan serbest tüketicilerin elektrik üretimi haricinde kullandıkları doğal gazın toptan satış fiyatında yüzde 33.1, konutlarda kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatında yüzde 38.0 oranında artış yapılmıştır.

Bununla birlikte elektrik üretimi için kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatı ile yıllık doğal gaz tüketimi 300 bin 001 Sm3 ve üzerinde olan serbest tüketicilerin elektrik üretimi haricinde kullandıkları doğal gazın toptan satış fiyatında herhangi bir değişiklik yapılmamıştır.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.