Kıymetliler haftayı yeşilde kapattı

Altın geçtiğimiz hafta kazançlı bir kapanış yaparak, iki haftanın ardından yeşile dönmeyi başarmış oldu. 2302 dolar/ons seviyesinden haftaya giriş yapan beyaz maden, FED’in indirim beklentisiyle alıcılı bir haftayı yaşadı.

Kıymetliler haftayı yeşilde kapattı
Yayınlama: 13.05.2024
2
A+
A-

Altın geçtiğimiz hafta kazançlı bir kapanış yaparak, iki haftanın ardından yeşile dönmeyi başarmış oldu. 2302 dolar/ons seviyesinden haftaya giriş yapan beyaz maden, FED’in indirim beklentisiyle alıcılı bir haftayı yaşadı. Geçtiğimiz hafta ABD’den gelen istihdam verisindeki zayıflık görünümü piyasanın faiz indirim beklentisini artırırken, altın da bu beklentiden pozitif yönde istifade etti. Bu süreçte 2378 dolar/ons seviyesine kadar uzanarak haftanın en yüksek seviyesini kaydetti. Haftalık kapanışını 2360 dolar/onstan günü kapatarak yüzde 2,5 kazancı hanesine yazdı.

Gümüş haftanın en çok değer kazanan kıymetli madeni olarak öne çıkarken, son iki haftanın tüm kayıplarını geri almış oldu. 26,56 dolar/ons seviyesinden haftaya giriş yapan beyaz maden, 28,17 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 6,1 kazancı elde etmiş oldu.

Platin de diğer kıymetlilerle benzer şekilde alıcılı bir seyir izleyerek üst üste ikinci haftayı da yeşilde kapatmayı başardı. 958 dolar/ons seviyesinden haftaya başlayan beyaz maden, 1000 dolar/ons direncini zorladığı haftada 997 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 4 kazancı hanesine yazdı.

Paladyum diğer kıymetlilerle birlikte alıcılı bir haftayı geride bırakırken, platin fiyatının altında işlem görmeye devam ediyor. 947 dolar/ons seviyesinden haftaya başlayan paladyum, 978 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 3,3 kazancı hanesine yazdı.

Kaynak Troy


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.