Kıymetliler gümüş liderliğinde yükselişini devam ediyor

Altın dünkü seansı da yeşilde kapatmayı başarırken üst üste üçüncü seansı da yeşilde kapatmayı başardı. 2351 dolar/ons seviyesinden haftaya giriş yapan sarı maden, yukarı gitme arzusunu sürdürüyor.

Kıymetliler gümüş liderliğinde yükselişini devam ediyor
Yayınlama: 29.05.2024
4
A+
A-

Altın dünkü seansı da yeşilde kapatmayı başarırken üst üste üçüncü seansı da yeşilde kapatmayı başardı. 2351 dolar/ons seviyesinden haftaya giriş yapan sarı maden, yukarı gitme arzusunu sürdürüyor. Altın 2400 dolar/ons seviyesinin üzerinde yeni rekor kaydettikten sonra kar satışlarına maruz kalmasına rağmen toparlanma yönündeki çabasını sürdürüyor. Altın dünkü seansı 2361 dolar/ons seviyesinden günü tamamlayarak yüzde 0,4 kazancı hanesine yazmış oldu.

Gümüş ise dünkü seansta 32 dolar/onsun üzerine yeniden dönerek kısa süreli ara verdiği rallisine devam etmiş oldu. 31,64 dolar/ons seviyesinden güne başlayan beyaz maden, 32,10 dolar/ons seviyesinden kapanış yaparak yüzde 1,5 kazancı hanesine yazdı ve günün en çok değer kazanan kıymetli madeni oldu.

Platin de dünkü seansta alıcılı bir günü geride bırakarak diğer kıymetlilerle uyumlu bir günü geride bıraktı. 1057 dolar/ons seviyesinden güne başlayan platin, 1064 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 0,7 kazancı hanesine yazdı.

Paladyum ise diğer kıymetlilerle bir süredir ayak uydurmakta zorlanırken dünkü seansta da tüm kıymetlilerden ayrışarak satıcılı bir günü yaşadı. 992 dolar/ons seviyesinden güne başlayan paladyum,983 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 0,9 kaybı hanesine yazdı.

Kaynak Troy


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.