“Kıskaç-18” operasyonlarında 90 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 17 ilde son 4 gün içinde FETÖ’ye yönelik düzenlenen “Kıskaç-18” operasyonlarında 90 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

“Kıskaç-18” operasyonlarında 90 şüpheli yakalandı
Yayınlama: 30.05.2024
3
A+
A-

17 ilde son 4 gün içinde FETÖ’ye yönelik düzenlenen “Kıskaç-18” operasyonlarında 90 şüpheli yakalandı

Yerlikaya, FETÖ’cülere göz açtırmayacaklarını belirterek “Aziz milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek” dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, KOM Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri TEM ve KOM Şube Müdürlüklerince yapılan çalışmalar sonucu; Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Bitlis, Denizli, Edirne, Gaziantep, Giresun, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kütahya, Malatya, Şanlıurfa ve Tekirdağ’da FETÖ’ye yönelik “Kıskaç-18” operasyonu düzenlendi.

Bakan Yerlikaya operasyona ilişkin şu bilgileri paylaştı:

“Operasyonda Örgütün sözde “Emniyet Mahrem Yapılanması, Adliye Mahrem Yapılanması ve Güncel Yapılanması” içerisinde faaliyette bulundukları, Ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları ve örgüt içerisinde sorumlu şahıslarla irtibatlı oldukları,  İfade ve teşhislerde adı geçen, örgütün “Gaybubet Evi” olarak adlandırdığı Hücre Evlerinde saklandıkları ve  FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunduğu tespit edildi.”

Operasyonlar sonucunda çok miktarda döviz ve Türk lirası ile çok sayıda dijital materyal ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Operasyonları gerçekleştiren,polisleri tebrik eden Yerlikaya, “Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle” ifadelerine yer verdi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.