Kıskaç-15 operasyonlarında 544 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 62 ilde düzenlenen “Kıskaç-15” operasyonlarında 544 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

Kıskaç-15 operasyonlarında 544 şüpheli yakalandı
Yayınlama: 14.05.2024
0
A+
A-

İçişleri Bakanı Yerlikaya, 62 ilde FETÖ tarafından devletin farklı kademelerine yerleştirilmesi planlanan şahıslara yönelik düzenlenen “Kıskaç-15” operasyonlarında 544 şüphelinin yakalandığını bildirdi.

Cumhuriyet Başsavcılıkları, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat ve Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı ile Terörle Mücadele (TEM) Daire Başkanlığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüklerince yapılan çalışmalar sonucu 62 ilde FETÖ’ye yönelik düzenlenen “Kıskaç-15” operasyonlarında yakalanan şüpheliler hakkında bilgi veren Yerlikaya, şunları söyledi:

“Örgüt sorumlularının talimatıyla kamu kurumlarına giriş sınavlarına yönlendirildikleri, bu sınavlara başvuran örgüt üyelerinin, örgüte bağlılıkları çeşitli şekillerde kodlanarak, bu kodlamada bulunan şahısların sınavı kazanmalarının amaçlandığı, şüphelilerin bir kısmının örgütün kriptolu haberleşme programı olan ByLock kullanıcısı oldukları ve Bylock içeriklerinde isimlerinin geçtiği ve ankesörlü telefonlarla irtibat kurdukları tespit edildi.”

Bakan Yerlikaya, operasyon çalışmaları hakkında “FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Aziz milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek. Cumhuriyet Başsavcılıklarımızı, MİT Başkanlığımızı ve operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle.” dedi.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.