Kırsal Hizmetler Müdürlüğünden çiftçilere kompost eğitimi

Mamak Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürü Mehmet Murat Erten ve Doğa Temelli Çözümler Derneği Başkanı Prof. Dr. Kasırga Yıldırak’ın katılımıyla gerçekleştirilen “Yerinde Dönüşüm” projesiyle, çevresel kirliliği azaltmak ve organik gübre üretimini teşvik etmek amaçlanıyor.

Kırsal Hizmetler Müdürlüğünden çiftçilere kompost eğitimi
Yayınlama: 27.08.2024
0
A+
A-

Mamak Belediyesi, Kırsal Hizmetler Müdürü Mehmet Murat Erten’in katılımıyla Kutludüğün Yaylası’nda bulunan Kızılca Mahallesi’nde kompost uygulaması gerçekleştirdi.

Meyve ve sebze kabukları, kahve telveleri, çim, saman, yumurta kabukları, yaprak ve ağaç dalları gibi malzemeler kompostlama yöntemiyle toprakla buluştu. Kimyasal gübre tüketimini azaltmayı hedefleyen uygulama sayesinde yüksek kalitede doğal gübre elde edilirken, evsel atıklar en iyi şekilde değerlendirilmiş oldu.

Mamak Belediyesi, “Yerinde Dönüşüm” projesiyle taşıma ve boşaltma maliyetlerinin ortadan kalkması, sürdürülebilir organik gübre üretimi ve bu konularda çiftçilerin bilinçlendirilmesiyle daha düşük maliyetle daha sağlıklı ve güvenilir gübreler yetiştirmeyi hedefliyor. Mamak Belediyesi elde edilecek gübreleri Mamak Belediyesine ait park ve bahçelerde kullanarak büyük ölçüde tasarruf yapmayı planlıyor.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.