Kayseri’de özel gereksinimli öğrencilere “özel proje”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatlarıyla özel gereksinimli vatandaşların kullanması için hayata geçirilen Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi Havuz Kompleksi, öğrencilere hem ruhsal hem de bedensel açıdan büyük fayda sağlıyor.

Kayseri’de özel gereksinimli öğrencilere “özel proje”
Yayınlama: 25.06.2024
0
A+
A-

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç öncülüğünde, Büyükşehir Belediyesi ve hayırsever iş birliğinde kente kazandırılan ve Türkiye’ye örnek olan Büyükşehir Belediyesi Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘Hizmette Engel Tanımıyoruz’ mottosuyla özel gereksinimli öğrenciler için Havuz Kompleksi'ni hayata geçirdi.

Tamamen özel gereksinimli bireylere yönelik olarak fiziki ve tedavi alanlarına sahip olan Engelsiz Kapalı Yüzme Havuzu, faaliyetlerine devam ediyor.

Yüzme havuzundan sadece kayıtlı öğrenciler yararlanırken kompleks açıldığından bu zamana kadar haftada 150 öğrenci yüzme seansına devam ediyor.

Bu proje sayesinde, hidroterapi dışında yüzme havuzundan yararlanan özel gereksinimli çocukların da yüzme sporu sayesinde gelişimleri hem ruhsal hem de bedensel açıdan daha da iyi giderken, özellikle otizm tedavisinde yüzme büyük önem arz ediyor.

Çocuklar, seanslara yüzme hocasıyla beraber bireysel ya da ikişerli gruplar halinde alınıyor.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.