Kayısı Tatlıları Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu

Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Malatya Kent Konseyi Genel Sekreterliği iş birliğinde düzenlenen Kayısı Tatlıları Yarışması’nın ödül töreni yapıldı.

Kayısı Tatlıları Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu
Yayınlama: 20.07.2024
3
A+
A-

26. Malatya Kültür, Sanat Etkinlikleri ve Kayısı Festivali kapsamında Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Malatya Kent Konseyi Genel Sekreterliği işbirliğinde “Kayısı Tatlıları Yarışması” düzenlendi.

Malatya kayısısının tanıtımına katkıda bulunmak, Malatya’nın zengin mutfak kültürünü kayısı tatlıları ile birleştirerek farkındalık uyandırmak amacıyla gerçekleştirilen  ‘Kayısı Tatlıları Yarışması’ Kernek Külliyesi’nde yapıldı. Yarışmada 40 kayısı tatlısı değerlendirildi.

26’ıncı Kayısı Festivali kapsamında düzenlenen etkinliklere değinen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, “Festival kapsamında hemşerilerimizin yeteneklerini ve bilgilerini sergiledikleri birtakım etkinlikler düzenledik. Kayısı yarışmamızı, panelimizi, sergilerimizi ve bisiklet yarışlarımızı gerçekleştirdik. Dün akşam itibariyle de omuz omuza kortej yürüyüşümüzü gerçekleştirdik.” dedi.

Konuşmaların ardından Jüri Değerlendirme Kurulunda yer alan MAGTAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Yemek Yazarı İbrahim Halil Kılıç, Mövenpick Hotel Executive Chef Halil Sarıal, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ünalcan Kutal’a Başkan Er tarafından plaket takdim edildi.

Yarışmanın sonunda ödül almaya hak kazanan yarışmacıların isimleri ise şu şekilde:

“Birinci Pelin Pınar Koyun, ikinci Ayşe Gözene, üçüncü Zehra Karadağ, mansiyon Tuğba Yolcu Karapınar ve mansiyon Aynur Gül. “


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.