Kayıp John Lennon gitarı müzayedede rekor kırdı: 2,9 milyon dolar

Stockholm, 30 Mayıs (Hibya) – BBC’nin haberine göre John Lennon’un kullandığı gitar, açık artırmada satılan en pahalı Beatles enstrümanı oldu.

Kayıp John Lennon gitarı müzayedede rekor kırdı: 2,9 milyon dolar
Yayınlama: 30.05.2024
3
A+
A-

Müzayedeciler, Framus'un 12 telli Hootenanny akustik gitarının 50 yılı aşkın süredir kayıp olduğu tahmin edildikten sonra tavan arasında bulunduğunu söyledi.

New York'taki Hard Rock Cafe'de telefonla yapılan bir teklifle 2,9 milyon dolara satıldı.

Lennon, 1965 yapımı Help! filminde gitarda You've Got To Hide Your Love Away şarkısını çaldı. Gitar aynı isimli albümün kayıtlarında da kullanıldı.

Gitar, Beatles hatıralarının satışıyla dünya rekorları kıran rock 'n' roll hatıra müzayede evi Julien's Auctions tarafından satıldı. Önceki satışlar arasında Lennon'ın 2,4 milyon dolara ) satılan başka bir akustik gitarı ve 2,2 milyon dolara satılan Ringo Starr'ın Ludwig bateri seti yer alıyordu.

Julien's Auctions'ın genel müdürü David Goodman, Framus'un şimdiye kadar piyasaya sürülen en önemli Beatles gitarı olduğunu söyleyerek “Bu gitar sadece müzik tarihinin bir parçası değil, aynı zamanda John Lennon'un kalıcı mirasının bir sembolü.

“Bugünkü benzeri görülmemiş satış, The Beatles'ın müziğinin ve John Lennon'un zamansız çekiciliğinin ve saygısının bir kanıtıdır.” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.