Katar Dışişleri Bakanı Al Sani, ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile telefonla görüştü

Canberra, 21 Ağustos (Hibya) – Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile telefonla görüştü.

Katar Dışişleri Bakanı Al Sani, ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile telefonla görüştü
Yayınlama: 21.08.2024
0
A+
A-

Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Al Sani, Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Telefon görüşmesinde iki taraf, iki dost ülke arasındaki stratejik ilişkilerin yanı sıra Gazze Şeridi'ndeki ve işgal altındaki Filistin topraklarındaki son gelişmeleri ve Şeridin üzerindeki savaşı sona erdirmek için ortak arabuluculuk çabalarının güncellemelerini ele aldı.

Başbakan Al Sani, Gazze Şeridi'nde ateşkes sağlanması ve tutuklu ve hükümlülerin serbest bırakılması ve bölgenin bölgesel tırmanışın sonuçlarından korunması için bölgesel ve uluslararası çabaların birleştirilmesinin önemini vurguladı.

Al Sani, ayrıca Katar Devleti'nin Mısır Arap Cumhuriyeti ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki ortaklarıyla birlikte arabuluculuk rolüne olan bağlılığını ve bölgede savaşı sona erdirmeyi ve barışı sağlamayı amaçlayan sürekli çabalarını ve temaslarını teyit etti.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.