Karsan, İhracat Şampiyonları Ödüllerinde Altın Plaket’in sahibi oldu

Otomotiv Endüstrisi İhracatçilari Birliği (OİB)’nin düzenlediği “İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni”nde bu yıl 30’uncu sıraya yükselen Karsan, “Altın Plaket”in de sahibi oldu.

Karsan, İhracat Şampiyonları Ödüllerinde Altın Plaket’in sahibi oldu
Yayınlama: 02.06.2024
0
A+
A-

Karsan, yenilikçi ürün ve hizmet anlayışıyla küresel bir marka olma yolunda büyük adımlar atmaya devam ediyor. Toplu ulaşıma son teknolojiyi entegre  ederek ürettiği modelleriyle önemli bir hacme ulaşan Karsan, Türkiye otomotiv ihracatındaki konumunu da güçlendiriyor.

Avrupa’da pazar lideri modelleriyle ihracat sıralamasında basamakları hızla tırmanan Karsan, Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği’nin (OİB) düzenlediği “İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni”nde Altın Plaket’e layık görüldü.

Karsan Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ, OİB’nin her yıl düzenlediği ve otomotiv endüstrisinde yılın en fazla ihracat gerçekleştiren kuruluşlarının ödüllendirildiği etkinlikte listedeki yükselişini sürdürerek bu yıl 30 sıraya yerleşti. Bir önceki yıla göre 15 sıra birden yükselen Karsan’ın aldığı ödülle ilgili açıklamalarda bulunan Okan Baş, “Karsan olarak ABD’den Japonya’ya kadar çok geniş bir coğrafyada toplu ulaşımın altyapısını elektrikli ve otonom araçlarımızla yenilemeye devam ediyoruz. Avrupa’da son 4 yıldır aralıksız olarak lider olan modellerimizle dünya çapındaki araç parkımız hızla genişlemeye devam ediyor. Bu da Türkiye ihracatındaki katkımızın artmasıyla sonuçlanıyor. Yeni teknolojiler ve müşteri odaklı hizmet anlayışımızla hem üretim hem de ihracattaki gücümüzü artırmaya devam edeceğiz.” dedi. 

Bugün itibarıyla 23 ülkede bin 100’ün üzerinde elektrikli Karsan modelinin hizmet verdiğini hatırlatan Okan Baş, “Son 5 yılın geneline bakıldığında Türkiye’den Avrupa’ya yapılan elektrikli otobüs ve minibüs ihracatının yüzde 84’ünü tek başına Karsan gerçekleştiriyor. Bu aslında Karsan modellerine dünya çapında olan yoğun ilginin de bir göstergesi. Sadece elektrikli araç üreten bir marka olarak kalmayıp, otonom teknolojisini ve ardından da geleceğin trendi olarak görülen hidrojen teknolojisini araçlarımıza entegre ederek toplu taşımada geleceğin teknolojilerini bir arada sunabilen tek marka olarak öncü rolümüzü sürdürüyoruz. Araçlarımızın Avrupa’da yakaladığı başarıyı yeni pazarlarla sürdürmeye, ''Mobilitenin Geleceğinde Bir Adım Önde'' olma vizyonumuz doğrultusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz.” diye konuştu.

Karsan, İhracat Şampiyonları Ödüllerinde Altın Plaket’in sahibi oldu


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.