Karamahmutoğlu: Türk halkı, size koskoca bir 4 yıl boyunca tahammül etmeyecektir

Zafer Partisi Sözcüsü Azmi Karamahmutoğlu, Zafer Partisi’nin Türkiye gündemine ilişkin görüşlerini paylaştı.

Karamahmutoğlu: Türk halkı, size koskoca bir 4 yıl boyunca tahammül etmeyecektir
Yayınlama: 20.05.2024
0
A+
A-

Karamahmutoğlu, İran Devleti’nin Cumhurbaşkanı ve Dışişleri Bakanının uğradıkları helikopter kazasında hayatlarını kaybetmelerinin ardından başsağlığı dileyerek, ''İran Devleti’ne ve İran vatandaşlarına başsağlığı ve ülkenin bir an önce sorunsuz şekilde yeni yöneticilerini seçip huzur, güven ve barış içerisinde yoluna devam etmesini diliyoruz.'' dedi.

AK Parti hükümetinden beklenen her müjdeli haberin hüsranla sonuçlandığını dile getiren Karamahmutoğlu, ''Gözümüz tahılda, yaş meyve ve sebze taban alım fiyatlarında, bakliyat alım fiyatlarında ve fındık, çay alım fiyatlarındaydı. Yaş çay taban alım fiyatı açıklandı. Ben de bir yaş çay üreticisiyim. Bu sebeple açıklanan taban alım fiyatı beni de ilgilendiriyor, tıpkı Doğu Karadeniz bölgesindeki yaş çay üretimi yapan 4 vilayetin çiftçileri gibi. Açıklanan fiyat ne yazık ki beklenenin çok altında oldu. 17 lira artı 2 liralık desteklemekle birlikte 19 lirayı bulan taban alım fiyatı. Bu 17 lira taban alım fiyatı beklenti olan 25 liranın çok altında kalmıştır. 20 liraya mal ettiğiniz çayı 19 liraya satarak bir ailenin geçindirilmesi beklenmekte.'' ifadelerini kullandı.

''Çaykur’un 17 liralık taban fiyatı Türk çiftçisine, çay üreticisine karşı yapılmış bir haksızlıktır.'' diyen Karamahmutoğlu, açıklamasına şöyle devam etti:

''Bu oran belirlenirken TÜİK’in vermiş olduğu gerçeği yansıtmayan, emir komuta ile tayin edildiği halde vermiş olduğu halde yüzde 70 diye belirlenen enflasyon oranının bile altında bir artık verilmiştir. Buradan anlıyoruz ki Türk çiftçisinin kaderine hükmeden tarım politikalarının milli bir hükümet eliyle alınmış kararlar olmadığını anlıyoruz. Belli ki daha önce nasıl ki sökümler yaptırıldıysa pancar üreticisinden fındık ve yine çay üreticisine kadar bu alınan tarım politikalarına ilişkin kararlar belli ki milli bir hükümet tarafından alınmıyor.''

Karamahmutoğlu, bütün bu olumsuz tablolara rağmen AK Parti hükümetinin, iktidarını zorlanmadan sürdürebildiğini ifade ederek, ''AK Parti ve Erdoğan iktidarını bugüne değin sürdürebildi ve önümüzdeki 4 yılı da güvence altına aldığını söyledi. Bu göstermelik sarı muhalefetin seçmende karşılık bulması sebebiyle AK Parti için gelecek 4 yıl pırıl pırıl görünüyor olabilir fakat hayat pahalılığı altında ezilen Türk vatandaşları için her günümüz zifiri karanlık olacaktır. Bu karanlıktan bir aydınlık doğmayacaktır. Seçimsiz, sandıksız Türkiye’yi pırıl pırıl gören iktidar sahipleri biliniz ki yoksulluğa ve açlığa mahkum ettiğiniz Türk halkı, Türk seçmeni size koskoca bir 4 yıl boyunca tahammül etmeyecektir.'' şeklinde konuştu.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.