Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar, çiftçiyi de suda boğulmaya terk ettiler

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Karal, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın açıkladığı hububat alım fiyatının şokunu hala atlatamayan çiftçinin kara kara düşündüğünü söyledi.

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar, çiftçiyi de suda boğulmaya terk ettiler
Yayınlama: 11.06.2024
3
A+
A-

DEVA Partili Karal, buğdayda geçen yıla göre artışın sadece yüzde 12, arpada ise yüzde 3,5 olduğunu vurgulayarak, yıllık enflasyonun yüzde 75, buğday üretim maliyetlerinin ise 1 yılda yüzde 62 arttığına dikkat çekerek yapılan artışın çiftçide büyük hayal kırıklığı ve öfke yarattığını belirtti. 

Milletvekili Karal, Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı’nın, 14 Eylül 2023’te “Tarımsal Üretimin Planlanması Hakkında Yönetmelik”in yayınlanmasının ardından bir gazeteye verdiği “Tarımsal üretim planlamasında amiral gemisi hububat ve yağlı tohumlar olacak.” açıklamasını anımsattı. Uygulanan yanlış tarım politikaları dolayısıyla Bakan Yumaklı’nın bu sözünün sözde kaldığını vurgulayan Karal, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) alım yaptığı ürünlerde açıklanan rakamlar çiftçiyi ayakta tutmak, üretim yapılmasını teşvik etmek, üreticilerin özel sektörün eline düşmesini engellemek olmalıyken tam aksine çiftçiliği de tarımı da bitiren rakamlar açıklanıyor. Desteklemek yerine çiftçiyi, üreticiyi ektiğine, biçtiğine, ürettiğine pişman ediyorlar. Daha önce açıkladıkları alım fiyatlarıyla tarımı ayakta tutan başka gemileri batırmışlardı. Hububat alım fiyatıyla da ‘Tarımsal üretim planlamasının amiral gemisi' diye nitelendirdikleri hububatı batırdılar, çiftçiyi de denizin ortasında bırakıp suda boğulmaya terk ettiler.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.