Karal: AK Parti’de ortak akıl, istişare ve liyakatın kaybolması sonucu ülke bu hale geldi

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Karal, AK Parti’ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ağza alınmayacak sözler söyleyen kişilerin partinin en üst yönetim mekanizmasına getirildiğini söyledi.

Karal: AK Parti’de ortak akıl, istişare ve liyakatın kaybolması sonucu ülke bu hale geldi
Yayınlama: 02.07.2024
3
A+
A-

DEVA Partili Karal, kendisinin AK Parti Rize Kurucu İl Başkanı ve 3 dönem Rize milletvekilliği yaptığını anımsatarak, AK Parti’nin kurulurken ‘Kimsesizlerin kimsesi, sessiz çoğunluğun sesi’ sloganıyla bir umut hareketi olarak ortaya çıktığını ancak bugün gelinen noktada bu umudun yeşermesinin mümkün olmadığını söyledi.

AK Parti’nin kuruluş değerlerinden uzaklaştığına dikkat çeken Karal, “Ak Parti kuruluş değerleri olan adaleti, kalkınmayı, liyakatı, ehliyeti, tevazuyu ve ortak aklı yavaş yavaş gücün, kuvvetin, kudretin ve iktidarın şöhret ve şehvetine kapılarak terk etti. Tamamen popülizme yöneldi. Ama maalesef bu popülizm şu anda Türkiye’nin başına çok büyük bir bela açmış durumda.” diye konuştu.

Milletvekili Karal, AK Parti’deki ortak aklın, istişarenin ve liyakatın kaybolması sonucu ülkenin bu hale geldiğini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“AK Parti kendi aslanlarını, maalesef çakallara yem etti. AK Parti’ye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ağza alınmayacak sözler söyleyen ve yıllarca teşkilatların tepkisini ve nefretini kazanan isimler, partinin en üst yönetim mekanizmasına getirildi. AK Parti’nin kurumsal kimliğini ve onun Genel Başkanını yerden yere vuran insanlar, şu anda AK Parti’nin politikalarını belirleyen kurullarda yer alıyorlar. Bu sadece genel merkezde değil, yerelde de böyle.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.