Kanada İran Devrim Muhafızları’nı terörist gruplar listesine ekledi

Stockholm, 20 Haziran (Hibya) – ABD’nin bunu yapmasından beş yıl sonra gelen bu hamle, Avrupa hükümetleri üzerinde de aynı şeyi yapmaları yönünde baskı yaratacak Kanada, İran Devrim Muhafızları’nı terörist grup listesine alarak ABD’ye katıldı ve Avrupa hükümetleri üzerindeki baskıyı arttırdı.

Kanada İran Devrim Muhafızları’nı terörist gruplar listesine ekledi
Yayınlama: 20.06.2024
1
A+
A-

Bu hamle, polisin artık Devrim Muhafızları'nı maddi ya da finansal olarak destekleyen kişileri suçlayabileceği ve bankaların örgütle bağlantılı tüm varlıkları dondurmasını gerektirdiği anlamına geliyor.

ABD, İran ordusunun bir parçası olan muhafızları 2019 yılında terörist grup olarak tanımlamıştı. İngiltere ise buna paralel bir hamleye direniyor. Dışişleri Bakanı David Cameron, İngiltere güvenlik servislerinden bu yönde bir talep gelmediğini ve bunun neredeyse kaçınılmaz olarak İran'ın İngiltere ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmesine yol açacağını söyledi.

İngiltere'de 4 Temmuz'da yapılacak seçimler öncesinde anketlerde önde giden İşçi Partisi, bir önceki parlamentoda partiler arası güçlü bir desteğe sahip olan Devrim Muhafızları Ordusu'nu yasaklayacağını söyledi; ancak, bu öneri son manifestosunda yer almadı, bu da partinin istihbarat servislerinde rakip görüşler olduğunun farkında olduğunu gösteriyor olabilir.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.