KAMU İŞÇİLERİ EK ZAM TALEBİNE SANAT CAMİASINDAN DESTEK GELDİ

Sinema ve Tiyatro sanatçısı Müfit Can Saçıntı “Toplumun tüm kesimlerine yapılan yüzde 49,25’lik artışın tüm kamu işçilerine yansıtılması ve bunun dikkate alınması gerektiğini söyledi.

KAMU İŞÇİLERİ EK ZAM TALEBİNE SANAT CAMİASINDAN DESTEK GELDİ
Yayınlama: 26.02.2024
133
A+
A-

Sinema ve Tiyatro sanatçısı Müfit Can Saçıntı YouTube kanallıdan yaptığı videolu açıklamasında, toplumun pek çok kesimine yapılan yüzde 49,25’lik artıştan faydalanamayan tüm kamu işçilerinin, yapılan zamlardan yararlandırılması gerekiyor.” ifadesini kullandı.

Saçıntı, “750 bin kamu işçisinin aileleri ile birlikte seslerini duyurmak için adeta haykırdıklarını ve geçinemediklerini belirtti.  Kiralarını ödeyemediklerini, çocuklarına rahat bir gelecek hazırlayamadıklarını ve sosyal hayattan kopmuş bir durumda olduklarını belirtti.

Neden Kamu İşçilerinin Sesi Duyulmuyor

30 yıllık kamu işçisinin 24 bin TL ve 34 bin TL bir maaş skalası içerisinde sıkıştığını ifade eden Saçıntı, herkese seyyanen zam ve yüzde 49,25’lik zam verilirken kamu işçilerinin bu zamlardan neden mahrum bırakılıyor ve neden kamu işçilerinin sesi duyulmuyor sorusunu sordu.

Saçıntı, kamu işçilerinin bu zamları hakkettiğini ve kamu işçilerinin bu haklı taleplerine sendikaların, hükmetin, ana muhalefet partilerinin kulak vermesi gerekiyor dedi.

Kaynak: EKONOMİ GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.