Kamala Harris Minnesota Valisi Tim Walz’ı başkan yardımcısı adayı olarak belirledi

Washington, 6 Ağustos (Hibya) – ABD başkanlığı için Demokratların fiili adayı Kamala Harris, Kasım ayında yapılacak seçimler öncesinde Minnesota Valisi Tim Walz’ı başkan yardımcısı adayı olarak belirledi.

Kamala Harris Minnesota Valisi Tim Walz’ı başkan yardımcısı adayı olarak belirledi
Yayınlama: 06.08.2024
2
A+
A-

Bu karar, Harris'in Cumhuriyetçi aday ve eski başkan Donald Trump'a ve başkan yardımcısı olarak seçtiği Ohio senatörü JD Vance'e karşı hangi adayı seçeceği konusundaki yoğun spekülasyonları sona erdirdi.

Walz ilk kez 2006 yılında Cumhuriyetçi eğilimli bir kongre bölgesinde adaylığını koymuş ve görevdeki kişiyi devirmişti. Koltuğunu 2018'de Minnesota valiliğini kazanana kadar korudu, ardından 2022'de tekrar kazandı. Onun liderliğinde eyalet, son yıllarda evrensel okul yemekleri, yasallaştırılmış marihuana, kürtaj korumaları ve silah kontrol önlemleri de dahil olmak üzere önemli ilerici yasama kazanımları gördü.

Kamu görevine başlamadan önce Mankato, Minnesota'da lise öğrencilerine coğrafya öğreten bir okul öğretmeniydi. Ayrıca 24 yıl boyunca orduda ulusal muhafız olarak görev yaptı.

Harris, seçimi duyuran bir Instagram gönderisinde şunları söyledi: “Tim hakkında dikkatimi çeken şeylerden biri de orta sınıf aileler için mücadele etme konusundaki inançlarının ne kadar derin olduğudur. Bu kişisel bir şey.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.