Kacır: Olana bitene seyirci kalmayan, sözü etkili, kuvveti tesirli bir Türkiye var artık

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, HIT – 30 Yüksek Teknoloji Yatırım Programı’na katıldı.

Kacır: Olana bitene seyirci kalmayan, sözü etkili, kuvveti tesirli bir Türkiye var artık
Yayınlama: 27.07.2024
1
A+
A-

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, HIT – 30 Yüksek Teknoloji Yatırım Programı'nda konuşma yaptı.

Dünya'nın 80 yıllık ezberleri terk ettiğini vurgulayan Kacır, “On yıllar boyunca dünyaya globalleşme ve serbest ticaret vaz edenler, şimdi korumacılık ve yerel üretim yanlısı oldular. ‘Sosyalizm, komunizm çöktü, alternatifi kalmayan liberal kapitalist düzen insanlığın varacağı son duraktır ve dünyanın her köşesine refah dağıtacaktır’, fikirlerinin alıcısı kalmadı artık” dedi.

Bakan Kacır, insanlığın hiç bir şeyin eskisi gibi olmayacağı bir dönemin eşiğinde olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Bu yeni döneme Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde hazırlıklı ve eskisinden çok daha güçlü adım atıyoruz. ‘Yapamaz, başaramaz’, diyenlere aldırış etmeyen, kendi evlatlarının kabiliyetlerine, akıl ve alın terine güvenen bir Türkiye var artık. Olana bitene seyirci kalmayan, sözü etkili, kuvveti tesirli bir Türkiye var artık. Kalkınma yolculuğunda nice ulusa ilham veren, rol model olan bir Türkiye var artık.”

Afrika’dan Orta Doğuya, Avrupa’dan Uzak Asya’ya bağ kuran, iş birliği geliştiren, oyun değiştiren, denge kuran bir Türkiye'nin var olduğunu ifade eden Kacır, “Nitelikli, genç ve üretken beşeri sermayesiyle, yaşlanan batılı ülkelerden, eşsiz ticari bağlar ve lojistik imkanlarla asyadan yatırımcıların gözdesi bir Türkiye var artık” dedi.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.