Julian Assange ABD’ye iadesine karşı temyiz hakkını kazandı

Stockholm, 20 Mayıs (Hibya) – Julian Assange’a askeri sırları sızdırma suçlamasıyla ABD’ye iadesine karşı yeni bir temyiz başvurusunda bulunma izni verildi ve Amerikalı yetkililerin orada bir yargılamanın nasıl yürütüleceğine ilişkin güvencelerine itiraz edebilecek.

Julian Assange ABD’ye iadesine karşı temyiz hakkını kazandı
Yayınlama: 20.05.2024
0
A+
A-

 Yargıçlar Assange'ın davasını başka bir temyiz duruşmasına taşıyıp taşıyamayacağına ilişkin kararı ertelemişti. İki yargıç, binlerce gizli ve diplomatik belgenin yayınlanmasıyla ilgili casusluk suçlamalarından ABD'de yargılanmaktan kaçınmaya çalışan Assange'ın davasını bir başka temyiz duruşmasına taşıyıp taşıyamayacağı konusunda Mart ayında bir karar vermeyi ertelemişti.

Bu vesileyle, Dame Victoria Sharp ve Bay Justice Johnson, ABD tarafından “tatmin edici” güvenceler verilmediği takdirde, Assange'ın üç gerekçeyle iadeye karşı temyiz başvurusunda bulunabileceğine karar verdi.

Talep edilen güvenceler, ifade özgürlüğünü koruyan ABD anayasasının birinci değişikliğine dayanmasına izin verileceği; uyruğu nedeniyle “mahkemede önyargılı” olmayacağı ve ölüm cezasının uygulanmayacağı yönündeydi.
 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.