Joe Biden 2024 seçimlerinden çekildi: şu ana kadar bildiklerimiz

Washington, 22 Temmuz (Hibya) – ABD Başkanı Joe Biden 2024 seçimlerinden çekildiğini açıklayarak Kamala Harris’i başkan adayı olarak desteklediğini söyledi.

Joe Biden 2024 seçimlerinden çekildi: şu ana kadar bildiklerimiz
Yayınlama: 22.07.2024
1
A+
A-

Joe Biden yeniden başkanlık seçimi yarışından çekildi ve başkan yardımcısı Kamala Harris'in partisinin listelerinin başında yerini almasını önerdi. Olağanüstü karar, Amerikan siyasetini alt üst ediyor ve Demokratların adaylığını Kasım ayında Donald Trump'a karşı yapılacak seçimlerden sadece aylar önce belirsizliğe sürüklüyor; Biden adayın ABD demokrasisine varoluşsal bir tehdit olduğu konusunda uyardı. Biden, bu hafta sonuna doğru ulusla daha ayrıntılı konuşmayı planladığını söyledi.

Harris başkanlığa aday olacağını söyledi ve Biden'ın kendisini destekleme kararından “onur duydu”. Harris, “Başkanın desteğini almaktan onur duyuyorum ve niyetim bu adaylığı hak edip kazanmaktır” dedi ve ekledi:

“Trump'ı ve onun aşırı Proje 2025 gündemini yenmek için Demokrat partiyi ve milletimizi birleştirmek için elimden gelen her şeyi yapacağım.”

Partinin Harris'in etrafında mı birleşeceği, yoksa Demokratların ulusal kongresinin adaylık için zemin mücadelesi mi vereceği henüz belli değil. Ancak 50 eyaletteki Demokrat parti başkanının tamamı Harris'in partinin yeni başkan adayı olmasını onayladı. Senatörler Mark Warner, Tammy Baldwin ve diğerleri, Bill ve Hillary Clinton gibi Pazar günü mesajlarla hızla Harris'e desteklerini sundular.

Harris'in en olası alternatiflerinden ikisi olan Gretchen Whitmer ve Gavin Newsom yarış dışı kalmış gibi görünüyor.

Demokrat liderler, ömür boyu hizmetlerinden dolayı hızla başkana övgüler yağdırdılar. Barack Obama, “Joe bu seçimdeki riskleri herkesten daha iyi anlıyor” diye yazdı. Biden'ı çekilmeye zorlayan birkaç milletvekilinden biri olduğu bildirilen Nancy Pelosi, duyurunun ardından bir mesajda “sevgi ve minnettarlığından” bahsetti.

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.