Jeopolitik gerginlikler güvenli limanlara geçişleri hızlandırdı

Hafta sonu, İsrail’in Refah’taki bir çadır kampını bombalaması ardından çıkan haber akışları jeopolitik gerginlik- lerin tekrar ayyuka çıkmasına neden oldu. Jeopolitik gerginliklerin artması da güvenli limanlara geçişleri hızlan- dırdı.

Jeopolitik gerginlikler güvenli limanlara geçişleri hızlandırdı
Yayınlama: 28.05.2024
3
A+
A-

Hafta sonu, İsrail'in Refah'taki bir çadır kampını bombalaması ardından çıkan haber akışları jeopolitik gerginlik- lerin tekrar ayyuka çıkmasına neden oldu. Jeopolitik gerginliklerin artması da güvenli limanlara geçişleri hızlan- dırdı.

ABD’de gelen verilerin enflasyonun soğuma eğilimi kap- samında umut ışığı olması, Fed’in faiz indirim ihtimalleri- nin tekrar ay bazında geri gelmesine neden oldu. Tarım Dışı İstihdam verisinin beklenin altında kalması, yıllık bazda enflasyonun kısmi geri çekilmesi ardından gözler bu hafta ABD’den gelecek öncü büyüme verisi ile PCE verilerinde olacak.

Fed Başkanı Powell’ın ve Fed Eyalet üyelerinin yaptığı 2.5 kısmi güvercin tonda açıklamalar ile anketlerde Fed’in 18 Eylül’de faiz indirme ihtimali %50’lerin üstüne çıkmış 2.3 durumda. Fed’in faiz indirim beklentileri ve jeopolitik ger- ginlikler ile de ons altın an itibariyle 2.342 seviyesinden işlem görüyor. Ons altında fibonnacci seviyeleri 2.250— 2.435 seviyeleri arasında yön arayışının sürdüğüne işaret ediyor.

Gram altın tarafı kısa vadeli yatay görünümünü koruyor. 34 ABD’den gelen veriler ile onsun geri çekilmesi ve TL’nin 32 değer kazanması gram altın da geri çekilme yaratsa da, son günlerde onstaki yükseliş gram altında da kısmi yük- selişi beraberinde getirdi.

Gümüş tarafında uzun vadede temiz enerji dönüşümü ve elektrikli araçlara geçiş sürecinde olunduğu bir dönem- de araçların ara maddesi olan gümüşe de talep artması 2002.01.2024 beklenebilir.

 

Kaynak İnfo Yatırım


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.