JAECOO 7, Türkiye’de de Off-Road parkurlarına çıkmaya başladı

Çinli otomotiv markası JAECOO’nun ilk üst düzey arazi SUV modeli JAECOO 7, Türkiye’de de Off-Road parkurlarına çıkmaya başladı.

JAECOO 7, Türkiye’de de Off-Road parkurlarına çıkmaya başladı
Yayınlama: 01.06.2024
5
A+
A-

JAECOO, İstanbul'da düzenlediği “J-Drive” test sürüşü etkinliği ile dikkatleri üzerine çekti. Çok sayıda profesyonelin tanıklık ettiği ve deneyimlediği JAECOO 7, beklentileri karşılayarak arazi performansı ve akıllı teknolojisini sergileyerek “Klasikten Gelen, Klasik Ötesine” felsefesiyle zarif cazibesini ortaya koydu.

JAECOO markası, JAECOO 7 modelini kapsamlı bir şekilde değerlendirmek için test sürüşü parkurunda eğimler, çapraz geçişler, eğimli geçişler ve dik inişler gibi zorlu arazi engelleri kurdu. Katmanlı testlerle karşı karşıya kalan JAECOO 7, tırmanma, eğim iniş, su geçişi, manevra kabiliyeti ve arazide toparlanma açısından rakiplerini aşan yetenekler sergiledi.

Test sürüşleri sırasında JAECOO 7'de bulunan ARDIS- Akıllı Tüm Zeminlerde Sürüş Sistemi aracın tüm arazileri fethetme kabiliyetini gösterdi. İster kum, ister çamur veya arazi olsun, JAECOO 7 senaryo tabanlı teknolojik sürüş sistemleri sayesinde test sürüşü sırasında karşılaşılan çeşitli yol koşullarıyla mükemmel bir şekilde başa çıkabiliyor. Dik eğim senaryolarında JAECOO 7’nin 200 mm yerden yüksekliği, 21 derece yaklaşma ve 29 derece uzaklaşma açıları, sert geçiş kabiliyeti açısından tipik şehir SUV'larının çok ötesine geçerek karmaşık durumlarda bile üstün arazi kabiliyetleri sağlıyor.

JAECOO 7 modeli sürüş sırasında Off-Road modunda kumlu veya kayalık yol koşullarıyla karşılaştığında, ARDIS- Akıllı Tüm Zeminlerde Sürüş Sistemi ile kum, çamur ve kar modları arasında akıllıca geçiş yapabiliyor. Aracın patinaj önleme sistemi ise hassas tork dağılımı sağlayarak kaymayı önlemek için tekerlek torkunu uygun bir aralıkta tutuyor. Bu da JAECOO 7’nin ister yumuşak kum, ister düşük çekişin olduğu yüzeyler olsun, çeşitli senaryoları özgürce geçmesini sağlıyor.

Çapraz aks koşullarıyla karşılaşıldığında, Bosch IPB Akıllı Fren Kontrol Sistemi, JAECOO 7'ye 0,1 saniyeden daha kısa bir sürede rakiplerine kıyasla en hızlı tepki hızını kazandırarak, torku dört tekerleğe akıllı bir şekilde dinamik olarak dağıtıyor. Ayrıca bu sistem, diferansiyel kilidinin kilitleme kabiliyetini simüle ederek JAECOO 7'nin zorlu durumlardan zahmetsizce kaçma kabiliyetini en üst düzeye çıkarıyor.

İç mekana girildiğinde ise JAECOO 7, akıllı teknolojideki hünerlerini sergileyerek “Klasiğin Ötesine” odaklanıyor. Tüm donanımlarda standart olan endüstri lideri 8155 çipi, saniyede 80 trilyon işlemlik maksimum hesaplama gücüne ulaşarak 2 saniye içinde ultra hızlı açılma ve 30 saniye içinde 20'den fazla komuta yanıt verme olanağı sağlayarak JAECOO 7'ye gelişmiş yanıt hızı, sorunsuz çalışma ve karar verme yetenekleri kazandırıyor.

Ayrıca JAECOO 7, sınıfında öncü 14,8 inç boyutunda ultra büyük bilgi-eğlence sistemi ve yeni W-HUD arazi tipi baş üstü gösterge ile donatılıyor. Böylece model, çoklu ekran etkileşimini kolayca sağlıyor. Çevre görüş sistemi ek olarak 540 derece panoramik şeffaf şasi görüşüyle, doğrudan çevre ve gövde altı koşulları hakkında bilgi aktararak karmaşık yol koşullarında kapsamlı ve çok yönlü güvenlik sunarak kullanıcıların “Kolaylıkla sürmelerine, endişelenmeden araziye çıkmalarına” olanak tanıyor.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.