İZSU’dan dere temizliği çalışmaları

İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) Genel Müdürlüğü, sıcaklıkların artmasıyla birlikte kent genelindeki dere temizliklerine hız verdi.

İZSU’dan dere temizliği çalışmaları
Yayınlama: 31.05.2024
4
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, yaz sıcaklarının hissedilmesiyle birlikte derelerdeki temizlik çalışmalarını hızlandırdı. İZSU Genel Müdür Yardımcısı Serdar Sadi, düzenli olarak yaptıkları kanal, dere temizliği çalışmalarının koku sorunundaki iyileşmeyi ortaya serdiğini de dile getirdi.

28 farklı iş makinası 34 kamyon ve 60 personel ile çalışmaları büyük bir titizlikle gerçekleştirdiklerini ifade eden İZSU Genel Müdür Yardımcısı Serdar Sadi, “Halkapınar Arap Deresi, Manda Çayı ve Büyük Çiğli Deresi’nde temizlik çalışmalarını tamamladık ve yaklaşık 80 bin ton yani 4 bin kamyon malzemenin dere yataklarından uzaklaşılmasını sağladık.” diye konuştu.

Dere temizliklerin yanı sıra Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi’ndeki revizyon ve kapasite artırma çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Sadi, “3 fazdan oluşan tesisteki bakım ve yenileme çalışmalarını tamamladık. Bu çalışmalar koku sorununun azalmasına büyük katkı sağlıyor. Etkilerini de bu sene göreceğiz. 4’üncü fazda çalışmalar tamamlandığında ise tesisin kapasitesi yüzde 36 oranında artacak ve Türkiye’nin en büyük arıtma tesisine sahip kent unvanı yeniden İzmir’e ait olacak.” şeklinde konuştu.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.