İzmir’deki raylı sistemlerinde çalışan 282 vatmanın 33’ü kadın

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin raylı sistemlerinden Metro A.Ş ile İzmir Tramvayı’nda çalışan 282 vatmanın 33’ünü kadınlar oluşturuyor.

İzmir’deki raylı sistemlerinde çalışan 282 vatmanın 33’ü kadın
Yayınlama: 11.05.2024
4
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin raylı sistemlerinden Metro A.Ş ile İzmir Tramvayı'nda çalışan Gülşah Yurttaş,  Merve İyigün ve Burcu Duman, vatman olma hikayelerini ve mesleklerinin çocukları üzerinde etkisini anlattı.

10 yıldır İzmir Tramvayı’nda çalışan Gülşah Yurttaş'ın 8 yaşında oğlu Çağan Yurttaş'ın vatmanlık mesleğine karşı çok ilgili olduğunu belirterek bu mesleği tercih etme nedenlerini şu sözlerle açıkladı:

“İlk zamanlar işe gittiğinde oğlunun bunu pek istemediğini fakat şimdi mesleğinin onu çok mutlu ettiğini belirten Yuttaş, “Oğlum artık işimi çok seviyor. Arkadaşlarına 'Benim annem tramvayı kullanıyor' deyip bununla gurur duyuyor. Bu durum oğlumu mutlu ediyor. Babası da İZBAN'da çalışıyor. Mesleğimiz üzerinden arkadaşlarına hava atıyor” dedi.

İstihdam standında yaptığı başvurusu olumlu sonuçlanınca, eğitimlerden geçerek vatman olan Merve İyigün de 10 yıldır bu mesleği yaptığını söyledi.

İyigün, 7 yaşındaki oğlu Osman Emre'nin trenlere ilgisini arttırdığını dile getirerek, “Başvurduğum zaman, diğer adayların hepsinin erkek olduğunu gördüm. Böyle bir işi kadınların yapamayacakları yönündeki algıyı kırmak adına şansımı denemek istedim. Özgeçmişimi verdim ve bir yıl sonra beni aradılar. 3 aşamalı sınavdan geçtim. Yine 3 aamalı mülakat yapıldı. Zorlu birçok sınavın ardından başarılı oldum ve işe başladım” ifadelerini kullandı. 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.