İzmir’deki köylere 338 su tankeri dağıtıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarında artan orman yangınlarına karşı önlemlerini yoğunlaştırdı.

İzmir’deki köylere 338 su tankeri dağıtıldı
Yayınlama: 29.05.2024
2
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi, olası yangınlara erken müdahale için önlemlerini artırdı. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, 30 ilçedeki 62 istasyonda 300 araç ve bin 95 yangın söndürme personeliyle olası yangınlara karşı 24 saat hazır bekliyor.

İzmir İtfaiyesi’nin ormanlara yönelik bir diğer koruma kalkanı ise köylüler. Kırsal bölgelerde muhtarlar ve yurttaşlardan oluşturulan orman gönüllüleri, belediye tarafından kendilerine verilen tankerlerle, yangınları henüz başlama aşamasındayken söndürme imkanı yakalıyor. Orman gönüllüleri İzmir İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından belirli aralıklarla teorik ve uygulamalı eğitimden geçiriliyor.

Şu ana kadar köylere 5 ton su kapasitesine sahip 338 tanker dağıtıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı İsmail Derse, bu çalışmanın yangınlara müdahale hızını geliştirdiğini söyledi. 

İzmir’deki köylere 338 su tankeri dağıtıldı

Köylülerin de yangına müdahale etmek için eğitimden geçirildiğini ifade eden İsmail Derse, “Kent merkezindeki yangınlara müdahale hızımız 5 dakika. Kırsal alan yangınları için varış süresi yaklaşık 13 dakika. Buraya en yakın itfaiye grubu Bornova’da. Ekiplerin Bornova’dan çıkıp buraya gelmesi yaklaşık 13 dakika. Tam o sırada bizim ihtiyacımız olanı tankerler, muhtarlar ve gönüllülerimiz sayesinde devreye giriyor. Böylelikle yangına müdahale hızı artıyor.” dedi.

Derse, geçtiğimiz yıl çıkan yangınların yüzde 48’nin sigara izmariti kaynaklı olduğunu da hatırlatarak, deodorant kutuları, çakmak, sigara izmariti gibi tehlikeli ürünlerin doğaya atılmaması uyarısında bulundu.

İtfaiye Orman Köyleri ve Kırsal Alan Yangınları Müdahale Şube Müdürü Yaşar Korkmaz da Akıllı İhbar Sistemi (AİS) ile yangınlara hızlı ve etkili şekilde müdahale ettiklerini vurguladı. Korkmaz, “Ormanlık alanlarımızın yüzde 46’sını 12 istasyondan gerçek zamanlı görüntü işleme teknolojisi ''yapay zeka'' ile izliyoruz. Sistem yangını algıladığı zaman en yakın muhtarlarımıza haber veriyoruz. Ekipler bölgeye gidene kadar onlar müdahale ediyor.” diye konuştu.

İzmir’deki köylere 338 su tankeri dağıtıldı


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.