İzmir’deki cemevlerine yaklaşık 10 bin kişilik erzak desteği yapıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından il genelindeki toplam 31 adet cemevine yaklaşık 10 bin kişilik erzak desteği sağlanarak lokmalara katkı konuldu.

İzmir’deki cemevlerine yaklaşık 10 bin kişilik erzak desteği yapıldı
Yayınlama: 17.07.2024
0
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay; hoşgörü, sevgi ve dayanışmanın ön plana çıktığı muharrem ayında Alevi Kültür Dernekleri Menderes Şubesi Menderes Cemevi’nde Alevi yurttaşlarla oruç açarak lokmalarına ortak oldu. Başkan Tugay ile beraberindeki heyet, oruç açmadan önce yapımı devam eden cemevi inşaatını da ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Konuşmasında muharrem ayının öneminden söz eden Başkan Tugay, “Bu sofrayı benimle paylaştığınız için teşekkür ediyorum. Muharrem ayındayız, Yas-ı Matem orucunun tutulduğu günlerdeyiz. Yüreğimizde umutla gelecek günlerin hepimiz için iyi olmasını diliyorum. Sizlerin bu özel dualarına yürekten katılıyorum. İbadet eden, oruç tutan, dua eden tüm canların gönüllerinden ne geçiyorsa hak katında kabul olsun.” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, muharrem ayı boyunca İzmir’deki Alevi kültür merkezleri, cemevleri ve ilgili derneklere, oruç açmak için yemeklik ve aşurelik malzeme desteği sağladı. İzmir genelinde toplam 31 adet cemevine yaklaşık 10 bin kişilik erzak desteği sağlanarak lokmalara katkı konuldu.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.