İzmir’de toplu ulaşım araçları temizleniyor

İzmir’de toplu ulaşım araçlarının ve durakların temizliği ile ilgili çalışmalara başlandı.

İzmir’de toplu ulaşım araçları temizleniyor
Yayınlama: 09.06.2024
2
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın kentteki yaşam konforunu artırmak amacıyla gündemine aldığı ilk 180 günlük görev süresini kapsayan “Hızlı Eylem Planı” işliyor.

Elektrik Su Havagazı Otobüs ve Troleybüs (ESHOT) Genel Müdürlüğü Yapı Tesisleri Dairesi Başkanlığı Garaj Hizmetleri Şube Müdürü Zeki Berek, bin 700’e yakın otobüsün her sabah tertemiz bir şekilde İzmirlilerle buluştuğunu söyledi.

Günlük sefere çıkan bin 700 aracın her gün içini ve dışını temizlediklerini belirten Berek, “Pandemi geçmesine rağmen araç içlerinde hijyen sağlamak amacıyla her gün yolcuların temas ettiği yerleri temizliyoruz. Kullandığımız suyun yüzde 80-85’ini dönüştürüp yeniden kullanıyoruz, şebeke suyunu mümkün olduğu kadar kullanmıyoruz. Her sabah İzmirliler mutlaka temizlenmiş araçlara biniyorlar.” diye konuştu. 

Seferden dönen otobüsler önce fırçaya giriyor. Aracın ön – arka camları ve jantları köpüklü su ile yıkanıyor. Aracın içi süpürülüyor, göğüslük hafif nemli bez ile siliniyor, camlar, tutamaklar siliniyor, günü geçen afişler sökülüyor ve varsa yenisi yapıştırılıyor. Son olarak yerler paspas yapılarak günlük temizlik tamamlanıyor.

İZDENİZ’de toplam 33 temizlik personeli ile 15 yolcu gemisi, 7 arabalı vapur, İzmir Marina ve 9 iskelede temizlik hizmeti sağlanıyor. Gemiler gün içerisinde seferden çıktıkları ve bağlandıkları anda temizlik personeli tarafından temizleniyor. 

İzmir Metro’nun filosunda bulunan araçlar, günlük olarak sırayla atölye sahasındaki temizlik hattına alınarak temizleniyor ve işletime sunuluyor.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.