İzmir’de sahipsiz sokak hayvanlarıyla ilgili yol haritası belirlendi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, sokakta yaşayan sahipsiz hayvanlarla ilgili yapacağı çalışmalar konusunda yol haritasını belirledi.

İzmir’de sahipsiz sokak hayvanlarıyla ilgili yol haritası belirlendi
Yayınlama: 03.09.2024
3
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Halk Sağlığı Dairesi Başkanlığı, sokak hayvanlarına yönelik önemli bir çalışmayı hayata geçiriyor. Sivil toplum örgütleri, ilçe belediyelerinin veteriner hekimleri, odalar ve ilgili kurumlarla toplantılar düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, uzun bir çalışmanın ardından ‘Sahipsiz Köpek Popülasyonu Yönetimi İzmir Eylem Planı’nı tamamladı. Geniş kapsamlı hazırlanan eylem planında, sokak hayvanlarına yönelik yapılacak çalışmalar madde madde ele alındı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Pınar Okyay, hazırlanan eylem planına dair konuştu.

İzmir’de sokakta yaşayan köpeklerin sayısının her zaman tartışıldığını aktaran Prof. Dr. Pınar Okyay, “Sokaktaki köpekleri dişi, erkek, yavru olarak saymaya başlayacağız.  Nasıl bir sorunla karşı karşıyayız onu öğreneceğiz. Eğer bir şeyi ölçemezseniz, yönetemezseniz. Yani yönetmenin birinci koşulu o sorunun boyutunu iyi bilebilmek” diye konuştu.

Hazırlanan eylem planı kapsamında; paydaşlarla ilişkilerin ve iş birliklerinin geliştirilmesi, durum tespiti ve kapasite artırımı sağlanacak. Sahipsiz köpek popülasyonunun yönetilmesine yönelik çalışmalar hazırlanacak. Taktiksel şehircilik çözüm atölyesi yapılacak.  Tüm kayıtların doğru ve güncel tutulması için dijital altyapı iyileştirilecek.

Bakımevi kapasite ve nitelik artışı sağlanacak. Sahiplendirme çalışmalarına özel önem verilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin personel ile altyapısının iyileştirilmesi sağlanacak. Belirlenen metodoloji uyarınca saha araştırmaları yürütülecek. Köpek popülasyonunun insan sağlığı ve diğer hayvanların sağlığına yönelik olarak taşıdığı risklerin azaltılması için çalışmalar hayata geçirilecek.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.