İzmir’de Kurban Bayramı öncesi ilaçlama çalışmalarına başlandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi, kurban satışı ve kesimi yapılacak yerlerde karasinek popülasyonunun önüne geçmek için ilaçlama çalışmalarına başladı.

İzmir’de Kurban Bayramı öncesi ilaçlama çalışmalarına başlandı
Yayınlama: 06.06.2024
1
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Vektör Mücadele Birimi’nde görevli Mehmet Çelik, kurban satış noktalarında karasinek popülasyonunu engellemek için her gün ilaçlama yaptıklarını söyledi.

Kullandıkları ilaçların halk sağlığını ve kurbanlık hayvanları etkilemediğini vurgulayan Çelik, “Bayram süresince ve bayram bittikten sonra da ilaçlama çalışmalarımız sürecek. Amacımız hem kent genelinde sinekle mücadele etmek hem de halkımızın huzurlu ve sağlıklı bir bayram geçirmesini sağlamak.” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 382 kişilik profesyonel ekiple tüm zararlı canlılar için üreme alanı olabilecek rögarlar, süs havuzları, kuyular, çöp konteynerleri, yağmur suyu kanalları, çatı olukları, göletler, dereler gibi sucul ortamlarda olağanüstü mücadele sergiliyor. Yalnızca sivrisineklerle mücadele kapsamında 300 bin noktada rutin kontrol ve ilaçlama çalışması yapıyor.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.