İzmir’de kadınlar oksijen kaynakçılığı eğitimi alıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası Şube Müdürlüğü, Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi kapsamında Karabağlar Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi atölyesinde Oksijen Kaynakçılığı Kursu veriyor.

İzmir’de kadınlar oksijen kaynakçılığı eğitimi alıyor
Yayınlama: 26.05.2024
3
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası Şube Müdürlüğü, Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi kapsamında Karabağlar Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi atölyesinde Oksijen Kaynakçılığı Kursu veriyor. 240 saat teorik ve uygulamalı eğitim alan 9 kadın kursiyer, oksijen kaynakçılığının tüm aşamalarını tek tek öğreniyor. Kadınların her alanda çalışabileceğini vurgulayan kursiyerler, erkek egemen sektörde var olmayı ve başka kadınlara örnek olmayı hedefliyor.

Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş birliğinde, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Sabancı Vakfı tarafından yürütülüyor. Projenin İzmir’deki uygulama paydaşı İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası Şube Müdürlüğü,Oksijen Kaynakçılığı Kursu’nu UNDP, İnci Vakfı, İmbat İklimlendirme ve Soğutma Sistemleri ile Karabağlar Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi iş birliğiyle sürdürüyor.

Kursa katılım için kadınlardan 18-29 yaş aralığında olmaları, en az ilköğretim düzeyinde eğitim almış olmaları ve herhangi bir işte çalışmama şartları arandı. Eğitim sayesinde hem sektör için kaynakçı ihtiyacının karşılanması hem de kadınların kaynakçılık alanında da yer alabilmesi hedefleniyor.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.