İzmir’de çölyak hastaları için özel üretim ekmek

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Halk Ekmek Fabrikası’nda sadece çölyak hastalarının tüketebileceği özel ekmek üretildi.

İzmir’de çölyak hastaları için özel üretim ekmek
Yayınlama: 23.06.2024
3
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi Çiğli’deki Halk Ekmek Fabrikası’nda sadece çölyak hastalarının tüketebileceği yeni bir ekmek üretildi. Ekmek, 10 Haziran itibariyle satışa sunuldu. Fenilketonüri (PKU) hastaları ise üretimi devam eden glütensiz ekmekten faydalanmaya devam edebiliyor.

Halk Ekmek Fabrikası Müdürü Ali Kalmış, “Fabrikamızda 2010 yılından itibaren glütensiz ekmek üretimi gerçekleştirmekteydik. Ancak bu ürün hem fenilketonüri hem de çölyak hastalarının ortak kullanacağı şekildeydi. Özellikle çölyak hastalarının isteği ve haklı talepleri bizi yeni bir arayışa itti. Bu ürünümüz sadece çölyak hastalarının kullanımına göre reçete edildi. 10 Haziran itibariyle satışa başladık” dedi.

İzmir’de çölyak hastaları için özel üretim ekmek

Halk Ekmek Fabrikası’nda üretilen 210 gramlık normal ve kepekli ekmekler 5 lira, 450 gramlık tam buğday unlu ve çavdar ekmekleri 18 lira, 450 gramlık glütensiz (fenilketonüri) tost ve hamburger tipi ekmek 25 lira, 1 kilogramlık karakılçık ekmeği 50 lira bedelle satışa sunuluyor. Yeni ürün glütensiz (çölyak) tost ve hamburger tipi ekmek de 25 lira fiyatla vatandaşla buluşuyor.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.