İzmir’de çıkan 355 yangından 325’i başlangıç aşamasındayken söndürüldü

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı tatilinin başladığı 15 Haziran ile 18 Haziran tarihleri arasında çıkan 355 yangından 325’i başlangıç aşamasındayken söndürüldüğünü açıkladı.

İzmir’de çıkan 355 yangından 325’i başlangıç aşamasındayken söndürüldü
Yayınlama: 18.06.2024
2
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi yaz aylarında artan orman yangınlarına karşı önlemlerini artırdı. Kurban Bayramı tatilinin başladığı 15 Haziran ile 18 Haziran tarihleri arasında çıkan 355 yangından 325'i başlangıç aşamasında iken söndürüldü. 

Ormanları korumak için aralıksız çalıştıklarını belirten Başkan Tugay, “30 ilçemizde 62 istasyonda 300 araç ve 3 vardiya bin 95 yangın söndürme personeli ve orman gönüllülerimizle birlikte olası orman yangınlarına karşı 24 saat hazır bekliyoruz. Kurban Bayramı tatilinin ilk dört gününde 7 orman yangını yaşadık.  Yangınlarının büyük oranda insan eliyle çıktığını biliyoruz. Ormanlarımızı korumak için el ele verelim. Yüreğimizi dağlayan orman yangınlarının yaşanmaması için gerekli önlemleri alalım” dedi.

Küresel iklim krizi, artan sıcaklıklar, ormanlar üzerinde ciddi bir tehdit oluştururken son bir haftada İzmir'in Bayındır, Menemen, Bornova, Balçova, Menderes ilçelerinde art arda orman yangınları yaşandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, her yaz olduğu gibi yaz aylarında artan yangınlara karşı önlemlerini artırdı. 30 ilçede 24 saat 62 istasyonda 300 araç ve 3 vardiya bin 95 yangın söndürme personeli ve 900'e yakın orman gönüllüsü ile birlikte olası yangınlara karşı hazırlıklı olan İzmir İfaiyesi, orman köylerinde ve kırsal alanlarda yangınlara hızla müdahale etmek için nöbet noktalarında konuşlandırıldı.

Kurulan Akıllı İhbar Sistemi ile de ormanlık bölgeler yapay zeka teknolojisi ile kontrol altında tutuluyor.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.